Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022 20:57

Νέα αναβολή στο δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Νέα αναβολή στο δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Μία ακόμα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας αναβλήθηκε χθες βράδυ με το θέμα της ανάπλασης της πλατείας Φιλιατρών να εξακολουθεί να προκαλεί κλυδωνισμούς.

Έντεκα δημοτικοί σύμβουλοι από παρατάξεις της αντιπολίτευσης μάλιστα εξέδωσα ανακοίνωση με την οποία κατηγορούν τη δημοτική αρχή για τους χειρισμούς τους και εξηγούν τους λόγους της αποχής τους από την προγραμματισμένη για χθες συνεδρίαση.
Την ακόλουθη ανακοίνωση υπογράφουν οι Άγγελος    Κοροβίλας, Παναγιώτης Αλευράς, Χαράλαμπος Καναλουπίτης, Ιωάννης Κατσούλας, Ιωάννης Μερκούρης, Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, Μαγδαληνή Καμπύλη, Χάιδω Παναγιωτοπούλου, Μαρία Πανουσιοπούλου, Θεόδωρος Αντωνόπουλος και Ιωάννης Αδρακτάς:

“Μόλις σήμερα    πληροφορηθήκαμε ότι η δημοτική αρχή έχει επιδοθεί σε έναν ύπουλο και προβοκατόρικο    αγώνα,    προκειμένου μεθοδικά και τεχνηέντως να αποσπάσει υπογραφές από ανυποψίαστους πολίτες των Φιλιατρών περί αποδοχής του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ» χρηματοδοτούμενο από την περιφέρεια Πελοποννήσου, προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ.
Είναι γνωστές οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, του τοπικού συμβουλίου και των υπολοίπων φορέων και συλλογικών οργάνων της πόλης των Φιλιατρών ενάντια στην περιβόητη μελέτη της πλατείας των Φιλιατρών, έμπνευσης της Δημοτικής Αρχής Λεβεντάκη!
Αντί ο    κ. Λεβεντάκης, Δήμαρχος Τριφυλίας να διαβουλευτεί με την τοπική κοινωνία ήτοι το τοπικό συμβούλιο, τον εμπορικό σύλλογο, με το δημοτικό συμβούλιο και τους υπόλοιπους φορείς,    ώστε να προκύψει ένα σχέδιο ανάπλασης της πλατείας,    κοινά αποδεκτό,    σύμφωνο με τη λειτουργικότητα και την ιστορικότητα της πλατείας των Φιλιατρών αλλά και προσαρμοσμένο στις παρατηρήσεις της Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου, η οποία υπηρεσία ως η μόνη αρμόδια, ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ την μελέτη της δημοτικής αρχής,    η δημοτική αρχή τρέχει εν κρυπτώ να συγκεντρώσει σε λευκή σελίδα υπογραφές από ανυποψίαστους πολίτες! Και με ποιο ερώτημα άραγε; Κατά το δοκούν το δικό της!
Διερωτόμαστε πως με την ίδια μελέτη, η οποία έχει απορριφθεί πανηγυρικά,    χωρίς καμία ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου προχωρά η Δημοτική Αρχή και ανακοινώνει στα ΜΜΕ και στα social media, προγραμματική σύμβαση για την ανάπλαση της πλατείας Φιλιατρών με την Περιφέρεια; Παράνομα; Μέχρι στιγμής είναι βέβαιο ότι δεν    έχει γνωστοποιηθεί σε καμία υπηρεσία και σε κανένα όργανο,    συλλογικό ή ατομικό τροποποιημένη μελέτη!
      Η δημοτική αρχή Λεβεντάκη για άλλη μια φορά εμπαίζει θεσμούς, αιρετούς,    αιρετά όργανα και οδηγεί τους πολίτες σε πλάνη, πλάνη για την μελέτη και το σχέδιο της πλατείας, προσπαθώντας να αποσπάσει υπογραφές με αναλήθειες και ψεύδη!
Άλλωστε αν πραγματικά θα θέλατε να ακούσουμε όλοι την λαϊκή φωνή άμεσα και απευθείας,    προβλέπεται στο νόμο ο θεσμός του δημοψηφίσματος και όχι η υφαρπαγή υπογραφών ανθρώπων που είναι πραγματικά αμφίβολο αν έχουν ενημερωθεί για ποιο πραγματικά ερώτημα και για ποιο θέμα υπογράφουν!!!”.