Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 17:23

Έγκριση απολογισμού 2021 στην Οικονομική Επιτροπή Δήμου Τριφυλίας

Έγκριση απολογισμού 2021 στην Οικονομική Επιτροπή Δήμου Τριφυλίας

 

Κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας ενέκρινε τον απολογισμό εσόδων και εξόδων του δήμου για το οικονομικό έτος 2021. Επίσης κατά πλειοψηφία έγινε και η σύνταξη της έκθεσης διαχείρισης μετά τον προέλεγχο του ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσης οικονομικού έτους 2021.

Σε ό,τι αφορά τον απολογισμό, κατά ψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Αλευράς, ενώ για τον ισολογισμό και τη σύνταξη της έκθεσης διαχείρισης, κατά ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Αλευράς και Γιάννης Μερκούρης.

Η διαμόρφωση του απολογισμού έχει ως εξής: Για τα έσοδα τα βεβαιωθέντα είναι 25.442.308 ευρώ, οι παραγραφές - διαγραφές 5.130 ευρώ, τα εισπραχθέντα 20.748.722 ευρώ και τα εισπρακτέα υπόλοιπα 4.688.455 ευρώ. Ως προς τα έξοδα, τα ενταλθέντα είναι 12.155.708 ευρώ, τα πληρωθέντα 12.155.708 ευρώ και το χρηματικό υπόλοιπο στις 31 Δεκεμβρίου 2021 ήταν 8.593.014 ευρώ.

Ο κ. Μερκούρης τόνισε χαρακτηριστικά: «Διατηρώ πολλές επιφυλάξεις, οι οποίες προκύπτουν από την ανάγνωση της έκθεσης του ανεξάρτητου

ορκωτού ελεγκτή λογιστή όπως: Ακινητοποιήσεις υπό εκτέλεση και προκαταβολές παγίων, έργα ποσού 6.647.653,47 ευρώ, ενώ έχουν ολοκληρωθεί φέρονται-φαίνονται να παρακολουθούνται σε λογαριασμούς έργων ως ανεκτέλεστα. Αυτό δημιουργεί «επιφύλαξη» για την αξία των περιουσιακών στοιχείων. Τρία χρόνια και δεν έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος μεταγραφής των ακινήτων στο Κτηματολόγιο, κάτι που ήταν σημείο αντιπαράθεσης προεκλογικά και μετεκλογικά. «Διατηρεί επιφύλαξη» ο λογιστής και κατά επέκταση και εμείς, όσον αφορά τα πάγια που μεταφέρθηκαν στη ΔΕΥΑΤ, καθώς και την αξία αυτών. Το θέμα αυτό αναδείχθηκε προεκλογικά από τη σημερινή δημοτική αρχή, κατηγορήθηκαν σε δημόσιες ομιλίες αιρετοί για απεμπόληση των συμφερόντων του δήμου και της Επιχείρησης. Το θέμα αυτό έχει οδηγηθεί στη δικαιοσύνη; Αν και έχουν παρέλθει τρία χρόνια και από την ανάληψη της εξουσίας δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε. Γιατί άραγε; Ο δήμος παρά τις πολλές υποσχέσεις του δημάρχου δεν κατέστη δυνατό να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τον έλεγχο των αναλώσιμων, ανταλλακτικών και αποθεμάτων. Δεν επιβεβαιώνεται, επομένως, η ακρίβεια αυτών. Για τους λόγους αυτούς, αλλά και για τις άλλες παρατηρήσεις του ορκωτού λογιστή ψηφίζω κατά».

 

Κ.Μπ.