Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 22:15

Πρόσκληση για τέσσερις διαδοχικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας

Πρόσκληση για τέσσερις διαδοχικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας

Σε τέσσερις διαδοχικές συνεδριάσεις καλούνται τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας την ερχόμενη Παρασκευή, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στο δήμο. Οι δύο συνεδριάσεις αφορούν θέματα που δεν συζητήθηκαν στις προηγούμενες, οι οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω έλλειψης απαρτίας, ενώ έχουν προστεθεί δύο ακόμη με ένα θέμα η καθεμία.

Να σημειωθεί ότι για δεύτερη συνεχή φορά το Συμβούλιο δεν κατάφερε να συγκεντρώσει απαρτία στις δύο συνεδριάσεις που ήταν να γίνουν τη Δευτέρα το απόγευμα. Όπως προέκυψε δε από τις ανακοινώσεις που ακολούθησαν, φαίνεται ότι το ζήτημα της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Φιλιατρών και η προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ δήμου και Περιφέρειας προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις από τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους.

Όσον αφορά τα θέματα που έχουν προγραμματιστεί για τις συνεδριάσεις της Παρασκευής, έχουν ως εξής:

Στην πρώτη συνεδρίαση στις 6 μ.μ.: Τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος Δήμου Τριφυλίας έτους 2022. Μεταφορά πίστωσης από λογαριασμό της Τράπεζας Ελλάδος σε λογαριασμό του Δήμου Τριφυλίας - Ορισμός υπαλλήλων. Έγκριση δαπάνης τοποθέτησης 4 φωτιστικών σωμάτων σε υπάρχοντες στύλους στον οικισμό Λιμενάρι Φιλιατρών. Έγκριση δαπάνης επέκτασης με τρεις στύλους του δημοτικού φωτισμού στην Κοινότητα Κοπανακίου.

Έγκριση δαπάνης μεταφοράς ενός ιστού ΔΕΔΔΗΕ έμπροσθεν του ξυλουργείου Λυμπερόπουλου στα Φιλιατρά. Έγκριση δαπάνης τροφοδότησης πίλαρ στο καντούνι του Αγίου Νικολάου Φιλιατρών. Έγκριση της με αριθ.5/2022 ΑΔΣ της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με θέμα: «Συμπληρωματική κατανομή χρηματοδότησης ποσού 25.580 ευρώ για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου μας έτους 2022». Λήψη απόφασης για επιπρόσθετη επιδότηση στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας των ελαιοτριβείων από κονδύλια της κεντρικής κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες λειτουργίας τους. Έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την ακύρωση της προκήρυξης του ΑΣΕΠ για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» που έλαβε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στη δεύτερη συνεδρίαση: Τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος έτους 2022. Έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Πλαταμώδους της Δ.Ε. Γαργαλιάνων.

Στην τρίτη συνεδρίαση: Τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος έτους 2022.

Στην τέταρτη συνεδρίαση: Έγκριση ισολογισμού αποτελεσμάτων χρήσης έτους 2021 Δήμου Τριφυλίας.

Κ.Μπ.