Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 17:25

Νέα παράταση για μελέτη Μικρής Μαντίνειας

Νέα παράταση για μελέτη Μικρής Μαντίνειας

Νέα παράταση έως τις 23 Δεκεμβρίου δόθηκε για την πολεοδομική μελέτη της Μικρής Μαντίνειας, από τον Δήμο Καλαμάτας.

Οπως ανακοινώθηκε, λόγω αυξημένης προσέλευσης πολιτών, η ανάρτηση της πολεοδομικής μελέτης περιοχής Μικρής Μαντίνειας, για την ενημέρωση των ιδιοκτητών και την υποβολή τυχόν ενστάσεων και δηλώσεων ιδιοκτησίας, θα συνεχιστεί μέχρι δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, στο γραφείο 221, στο κτήριο Β’ του Δημαρχείου Καλαμάτας, στη Διεύθυνση Πολεοδομίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε ενημερωτική σύσκεψη - ανοιχτή συνέλευση, στις 2 Νοεμβρίου, γέμισε ασφυκτικά το παλιό σχολείο της Μικρής Μαντίνειας, από τον κόσμο της περιοχής. Ιδιοκτήτες ακινήτων υπογράμμισαν την αγωνία τους για την τύχη που επιφυλάσσει η πολεοδομική μελέτη για την περιουσία τους, όμως, οι μελετητές δεν ήταν σε θέση να τους καθησυχάσουν, τονίζοντας ότι εξαιτίας του νομοθετικού πλαισίου δεν υπάρχουν περιθώρια ευνοϊκών τακτοποιήσεων, ιδιαίτερα για τα ακίνητα που είναι εντός της ζώνης αιγιαλού και παραλίας, εντός της δασικής έκτασης στον Πύργο Παναγιώταρου, εντός των ορίων ρεμάτων και εντός των ορίων του οδικού δικτύου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, που παρατήρησε ότι θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο ώστε, στα πλαίσια των νόμων, να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα.