Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 08:12

Τέταρτη παράταση για ανάπλαση Ναυαρίνου

Γράφτηκε από την
Τέταρτη παράταση για ανάπλαση Ναυαρίνου

 

Νέα παράταση, την 4η κατά σειρά, 120 ημερών (4 μηνών) έως τις 27 Μαρτίου 2023, για το έργο ανάπλασης της οδού Ναυαρίνου, μεταξύ Φαρών και Ακρίτα, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, πρόκειται να εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, μεθαύριο Παρασκευή.

Να σημειωθεί ότι ο ανάδοχος έχει ζητήσει παράταση 180 ημερών (6 μηνών).

Το έργο που υλοποιείται με έκπτωση 51,21% από την PPS Square Τεχνική, είχε συμβατική προθεσμία 180 ημερών (6 μηνών) μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2021 και μέχρι τώρα έχει πάρει 3 παρατάσεις συνολικά 12 μηνών και 11 ημερών!

Στην εισήγηση του αρμοδίου αντιδημάρχου Ανδρέα Καραγιάννη αναφέρεται ότι “υπολείπονται: α) να γίνει η ανάπλαση με κυβόλιθους επί της οδού Μαιζώνος και επί του καταστρώματος της οδού Ναυαρίνου και β) να γίνει η τσιμεντόστρωση και η τοποθέτηση κυβόλιθων επί του οδοστρώματος της οδού Βύρωνος”.

Επίσης, αναφέρεται πως “η Υπηρεσία έλαβε υπόψη της: α) το υπ’ αριθ. πρωτ. 49725/26.06.2022 έγγραφο του δημάρχου, με το οποίο ζητήθηκε η προσωρινή παύση των εργασιών λόγω τουριστικής περιόδου και η επανέναρξη αυτών μετά την λήξη της. β) την υπολειτουργία των προμηθευτών, τις αυξήσεις κόστους των υλικών με αποτέλεσμα την ανάλωση χρόνου από πλευράς αναδόχων στην έρευνα αγοράς υλικών με τα βέλτιστα τεχνικοοικονομικά στοιχεία, γεγονός που καθιστά ολοένα και δυσκολότερες τις συνθήκες εκτέλεσης των εργασιών μέσα στα προσδιορισθέντα χρονοδιάγραμμα. γ) το νομικό πλαίσιο για την προστασία της δημόσιας υγείας από τη διασπορά της πανδημίας του κορονοϊού και των κρουσμάτων, όπου εξαιτίας της νόσησης μέρους του εργατοτεχνικού προσωπικού του αναδόχου, δημιουργήθηκαν προβλήματα ως προς την πλήρη λειτουργία του εργοταξίου του αναδόχου. δ) την αντιμετώπιση τεχνικών προβλημάτων που σχετίζονται με τεθέντα επιπλέον αιτήματα παρακείμενων ιδιοκτητών επιχειρήσεων εστίασης και τουρισμού, τα οποία θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη και να αντιμετωπιστούν κατά την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, και τα οποία προκάλεσαν μη αναμενόμενες καθυστερήσεις στο έργο. ε) την ανάγκη σύνταξης και έγκρισης Ανακεφαλαιωτικών Πινάκων Εργασιών. στ) την θετική έγκριση της αιτούμενης παράτασης προθεσμίας του έργου από την Διαχειριστική Αρχή του Ε.Π.Πελοποννήσου σύμφωνα με το συνημμένο με αριθμ. 390682/11-11-2022 έγγραφό της”.


NEWSLETTER