Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 19:21

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο ισολογισμός του Δήμου Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο ισολογισμός του Δήμου Τριφυλίας

 

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας ο ισολογισμός αποτελεσμάτων χρήσης έτους 2021 του δήμου, με το σύνολο ενεργητικού να διαμορφώνεται στα 55.148.435,02 ευρώ ισοσκελισμένο με το σύνολο παθητικού.

Σε τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μερκούρης σημείωσε: «Διατηρώ πολλές επιφυλάξεις, οι οποίες προκύπτουν από την ανάγνωση της έκθεσης του ανεξάρτητου ορκωτού ελεγκτή λογιστή όπως: Ακινητοποιήσεις υπό εκτέλεση και προκαταβολές παγίων", έργα ποσού 6.647.653,47 ευρώ, ενώ έχουν ολοκληρωθεί φέρονται-φαίνονται να παρακολουθούνται σε λογαριασμούς έργων ως ανεκτέλεστα. Αυτό δημιουργεί "επιφύλαξη" για την αξία των περιουσιακών στοιχείων. Τρία χρόνια και δεν έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος μεταγραφής των ακινήτων στο Κτηματολόγιο, κάτι που ήταν σημείο αντιπαράθεσης προεκλογικά και μετεκλογικά. "Διατηρεί επιφύλαξη" ο λογιστής και κατά επέκταση και εμείς, όσον αφορά τα πάγια που μεταφέρθηκαν στη ΔΕΥΑΤ, καθώς και την αξία αυτών. Το θέμα αυτό αναδείχθηκε προεκλογικά από τη σημερινή δημοτική αρχή, κατηγορήθηκαν σε δημόσιες ομιλίες αιρετοί για απεμπόληση των συμφερόντων του δήμου και της επιχείρησης. Το θέμα αυτό έχει οδηγηθεί στη δικαιοσύνη; Αν και έχουν παρέλθει τρία χρόνια και από την ανάληψη της εξουσίας, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε. Γιατί άραγε; Ο δήμος παρά τις πολλές υποσχέσεις του δημάρχου δεν κατέστη δυνατό να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τον έλεγχο των αναλώσιμων, ανταλλακτικών και αποθεμάτων. Δεν επιβεβαιώνεται, επομένως, η ακρίβεια αυτών. Για τους λόγους αυτούς, αλλά και για τις άλλες παρατηρήσεις του ορκωτού λογιστή, ψηφίζω όχι».

Ο ισολογισμός καταψηφίστηκε επίσης από τους δημοτικούς συμβούλους Ιωάννη Κατσούλα, Χαράλαμπο Καναλουπίτη, Σταματία Αλεξοπούλου, Παναγιώτη Τσαφαρά, Ευστάθιο Ανδρινόπουλο, Μαγδαληνή Καμπύλη-Ανδρινοπούλου και Σαράντο Κουκούμη. 

Κ.Μπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER