Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022 19:49

Ο Μάκαρης για τις ανασκαφές στην πλατεία Υπαπαντής

Ο Μάκαρης για τις ανασκαφές στην πλατεία Υπαπαντής

 

Την ανάγκη για συνέχιση των ανασκαφών στην πλατεία της Υπαπαντής, επεσήμανε ο επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου” Μανώλης Μάκαρης, μεταξύ των θεμάτων που έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, το βράδυ της Δευτέρας.

“Θα πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν οι  ανασκαφές στην πλατεία της Υπαπαντής και να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι σε αυτές”, παρατήρησε ο κ. Μάκαρης.

Στα άλλα θέματα που έθεσε, ανέφερε:

“- Θα πρέπει να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας οι αξιόλογες  προτάσεις της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων ασφάλειας, υγιεινής και προσβασιμότητας στα σχολεία, οι οποίες έχουν επισήμως κατατεθεί στον Δήμο Καλαμάτας.

- Εκτός Νυμφώνος φαίνεται να μένει η Καλαμάτα σε σχέση με την επαναλειτουργία του  σιδηροδρόμου, σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, αφού δεν περιλαμβάνεται στους σχεδιασμούς της επιτροπής του υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Πώς μπορεί να γίνει κλιματικά ουδέτερη πόλη η Καλαμάτα χωρίς μέσο σταθερής τροχιάς;

- Δυστυχώς διαφαίνεται σοβαρή επιβάρυνση των δημοτικών τελών από την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων. Δεν έχει δρομολογηθεί η αναγκαία απορρύπανση της Μαραθόλακκας, ενώ παράλληλα το πρόγραμμα για την κομποστοποίηση των οργανικών (καφέ κάδος) δεν έχει ξεκινήσει”.