Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022 17:44

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Διαχώρισε τη θέση του ο Κώστας Μαλιώτης

Γράφτηκε από τον

Τη θέση του από την δημοτική αρχή Μεσσήνης διαχώρισε χθες, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο σύμβουλος της πλειοψηφίας και μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Κώστας Μαλιώτης, τονίζοντας ότι “αφήνω αυτό το χάλι και γίνομαι αφεντικό του εαυτού μου”.

Εξήγησε ως χάλι ότι “αφήνω την πλειοψηφία της πλειοψηφίας, τους σταθερούς και μεταφερόμενους θεσίτες της δημοτικής αρχής”. Αφού άσκησε έντονη κριτική στον δήμαρχο και στη λειτουργία της δημοτικής αρχής, υπενθύμισε το άρθρο του νόμου που λέει ότι “οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και της ψήφου, κατά συνείδηση” και παρατήρησε πως “αυτό έπρεπε να είχα πράξει από την αρχή της θητείας”.

Λίγη ώρα αργότερα, όμως, ο Κ. Μαλιώτης ψήφισε υπέρ της έγκρισης του τεχνικού προγράμματος του δήμου για το 2023, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (το καταψήφισαν οι μειοψηφίες, ο τέως δήμαρχος Γιώργος Τσώνης και οι ανεξαρτητοποιηθέντες σύμβουλοι Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Μανώλης Δουρούμης και Νίκος Χριστοφιλόπουλος).

Η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, ειδική για την ψήφιση του προϋπολογισμού του δήμου για το 2023 που ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το βράδυ, αναβλήθηκε με επεισοδιακό τρόπο. Με την ολοκλήρωση της πρώτης συνεδρίασης αποχώρησαν οι μειοψηφίες και οι ανεξαρτητοποιηθέντες σύμβουλοι που βρίσκονται απέναντι στη δημοτική αρχή και όταν ελήφθησαν παρουσίες, διαπιστώθηκε απαρτία με 17 συμβούλους. Αντέδρασαν, όμως, οι Ν. Χριστοφιλόπουλος και Τάσος Τσερπές, επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπήρχε απαρτία (ήταν 15 σύμβουλοι) και ο πρόεδρος του Σώματος Νίκος Φύκιρης, με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου, δήλωσε ότι η συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό αναβάλλεται για σήμερα, στις 8 το βράδυ.

* Στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. υπήρξε κλίμα ικανοποίησης και ευχαριστιών για την κυβερνητική ανακοίνωση περί δημιουργίας σχολής αξιωματικών του Εμπορικού Ναυτικού στην Μπούκα.

Γ.Σ.