Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 20:23

Μελέτη για διάνοιξη δρόμων στην περιοχή “Ζάγκα” Κορώνης

Μελέτη για διάνοιξη δρόμων στην περιοχή “Ζάγκα” Κορώνης

Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Πύλου - Νέστορος και της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας για τη σύνταξη μελετών για τη διάνοιξη οδών στην περιοχή “Ζάγκα” της Κορώνης, στις παραλίες της Φοινικούντας και της Γιάλοβας, προϋπολογισμού 38.000 ευρώ, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Η Αναπτυξιακή αναλαμβάνει να συντάξει μελέτη φωτοερμηνείας, τοπογραφικές, μελέτες συγκοινωνιακών και υδραυλικών έργων, περιβαλλοντική μελέτη, τεύχη δημοπράτησης και ΣΑΥ - ΦΑΥ.
Οπως επισημαίνεται στο προοίμιο της προγραμματικής που έχει χρόνο υλοποίησης 9 μήνες, “η διάνοιξη οδών αφορά σε παραλιακές περιοχές με αυξημένο οικιστικό και τουριστικό ενδιαφέρον, όπου υπάρχει απαίτηση για την εξασφάλιση ικανού οδικού δικτύου, έτσι ώστε να γίνεται απρόσκοπτα και με ασφάλεια, αφενός η σύνδεση των περιοχών με το υπόλοιπο δίκτυο και αφετέρου να εξυπηρετείται η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις ακτές. Στις περιοχές αυτές υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες και μικρές τουριστικές μονάδες που παρουσιάζουν εκτεταμένο παραλιακό μέτωπο”.