Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022 17:20

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Ενημέρωση για ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Ενημέρωση για ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων

Ενημέρωση για το σοβαρό ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων πρόκειται να γίνει από τη δημοτική αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, στις 7 το βράδυ.

Την ενημέρωση για το πότε ξεκινάει η οριστική διαχείριση απορριμμάτων με ΣΔΙΤ στην Καλλιρρόη για να σταματήσει η προσωρινή διαχείριση στη Μαραθόλακκα Ταϋγέτου, για το πώς θα απομακρυνθούν τα χιλιάδες δέματα και το πώς θα γίνει η αποκατάσταση του χώρου, για το κόστος της οριστικής διαχείρισης και για τη δημιουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης κοντά στη ΜΟΛΑΚ, έχουν ζητήσει με ερωτήσεις και παρεμβάσεις τους σύμβουλοι της μειοψηφίας.

Ακόμα, το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας αναμένεται: Να συζητήσει τις προτάσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων ασφαλείας - υγιεινής και προσβασιμότητας στα σχολεία. Να γνωμοδοτήσει επί της μελέτης καθορισμού οριογραμμών ρέματος Κερεζένια. Να καθορίσει νέα αστική γραμμή (αφετηρία - τέρμα, διαδρομή, στάσεις). Να εγκρίνει την τροποποίηση της γενικής κανονιστικής απόφασης για την χρήση κοινόχρηστων χώρων ως προς την παραχώρηση χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και εμπορευμάτων i. στα πεζοδρομημένα τμήματα των οδών Σφακτηρίας, Αναπλιώτη, Πολυβίου και Καπετάν Κρόμπα στην κεντρική ζώνη της πόλης ii. στις πλατείες Δημοτικού Θεάτρου, Δικαστικού Μεγάρου και Διοικητηρίου στα “Ουζάκια”, στο δυτικό αναπλασμένο πεζοδρόμιο της Αριστομένους και iii. στο ανατολικό τμήμα της πλατείας Ομήρων Γερμανίας στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, στου “Τσιώλη”. Να δημιουργήσει νέα θέση σχολικού τροχονόμου στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο - Νηπιαγωγείο Καλαμάτας και στο Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών. Να γνωμοδοτήσει επί της προτεινόμενης από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας μη μεταβολής σχολικών μονάδων του Δήμου Καλαμάτας για το σχολικό έτος 2023 - 2024. Να ψηφίσει το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης του 2023 του δήμου και Νομικών του Προσώπων. Να αποφασίσει για την αναγκαιότητα αγοράς ακινήτου στην Καλαμάτα για τη δημιουργία χώρου αναψυχής. Να εγκρίνει απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της “Φάρις”, η οποία αφορά στην έγκριση Κανονισμού Οικονομικής Διαχείρισης της επιχείρησης.