Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022 18:04

Καλαμάτα: Συμπληρωματική σύμβαση για ανάπλαση Πλαστήρα

Καλαμάτα: Συμπληρωματική σύμβαση για ανάπλαση Πλαστήρα

Δεύτερη συμπληρωματική σύμβαση που περιλαμβάνει 21 εργασίες(!), μαζί με 2ο Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα Εργασιών, για το έργο ανάπλασης της οδού Πλαστήρα, στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας, καλείται να εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου στη σημερινή της συνεδρίαση.

Πρόκειται για έργο που υλοποιείται με υποφερτούς ρυθμούς σε σχέση με τα υπόλοιπα έργα του δήμου και είχε σχεδόν ολοκληρωθεί, μέχρι που αποφασίστηκε να κατασκευαστεί τελικά ο κυκλικός κόμβος στη διασταύρωση Αρτέμιδος και Πλαστήρα, ο οποίος προβλεπόταν αρχικά, αλλά είχε αποκλειστεί, λόγω του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου που έχει προγραμματιστεί στον Νέδοντα.
Οπως αναφέρεται στην εισήγηση, έχει ήδη υλοποιηθεί στο έργο πρώτη συμπληρωματική σύμβαση που περιελάμβανε 18 εργασίες.
Σύμφωνα με το νόμο το συνολικό συμβατικό ποσό των συμπληρωματικών συμβάσεων απαγορεύεται να υπερβαίνει το 50% του συμβατικού ποσού της αρχικής σύμβασης. Το ποσοστό της πρώτης επί της αρχικής ήταν 14,27% και το ποσοστό της δεύτερης προβλέπεται στο 22,65%. Αρα το συνολικό ποσοστό των συμπληρωματικών συμβάσεων, 36,92%, επιτρέπεται από το νόμο.
Με βάση την εισήγηση, η δεύτερη συμπληρωματική πρόκειται να συμπεριλάβει την κατασκευή πρόσθετων τοίχων αντιστήριξης, την εργοταξιακή σήμανση διευθέτησης της κυκλοφορίας, την πρόσθετη δαπάνη ασφαλτικών εργασιών, την εκτέλεση πρόσθετων χωματουργικών εργασιών και την εκτέλεση ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών.
Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο της ανάπλασης της οδού Πλαστήρα, προϋπολογισμού 1.419.000 ευρώ, υλοποιείται από την Τσερπές - Κωτσάκης - Παπαδέας Ο.Ε με έκπτωση 57,36%, η συμβατική του προθεσμία ήταν 180 ημέρες μέχρι 30 Μαΐου 2021 κι έχει 4 παρατάσεις προθεσμιών μέχρι το τέλος του 2022.