Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2022 10:39

Τριφυλία: Για ανικανότητα κατηγορεί τη δημοτική αρχή ο Κατρίτσης

Γράφτηκε από την

Τριφυλία: Για ανικανότητα κατηγορεί τη δημοτική αρχή ο Κατρίτσης

 

Για “ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας που καθημερινά γίνεται επικίνδυνη για το Δήμο”, κάνει λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας Ακης Κατρίτσης, με αφορμή την χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Ο κ. Κατρίτσης αναφέρεται στις τροποποιήσεις του προϋπολογισμού αλλά και στο Βιολογικό Γαργαλιάνων:

“H ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας καθημερινά γίνεται επικίνδυνη για το Δήμο μας.

Αφορμή για το παρόν σημείωμα είναι η Συνεδρίαση της 16.12.2022 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας. Στην συνεδρίαση αυτή συζητήθηκαν  τα εξής θέματα:

1) Η 15η (!) Τροποποίηση του Προϋπολογισμού του 2022! Αν δε ληφθεί υπόψη ότι ο προϋπολογισμός του 2022 εγκρίθηκε τον Μάιο τότε έχουμε τουλάχιστον 2 τροποποιήσεις ανά μήνα (μόνο τον Νοέμβριο έγιναν 3 τροποποιήσεις! Τι να πρωτοθαυμάσεις αλήθεια; Πόση ποια έλλειψη σοβαρότητας; Πόση ποια ανικανότητα; Πόσος ευτελισμός Θεσμών και Διαδικασιών;

2). Η δεύτερη παράταση και η τρίτη προθεσμία για την διενέργεια του διαγωνισμού του «Τεχνικού Συμβούλου» για τον Βιολογικό Καθαρισμό! Από τις 20.10.22 δόθηκε παράταση για τις 25.01.23 για την κατάθεση προσφορών. Τρεις μήνες μετά και δεν έχουν συστήσει την επιτροπή διαγωνισμού! Και όμως το έργο του Βιολογικού Γαργαλιάνων κρίθηκε και είναι το πιο κρίσιμο και εμβληματικό έργο, τα υποέργα έπρεπε να έχουν δημοπρατηθεί και προχωρήσει, η γη έπρεπε να έχει εξασφαλιστεί μετά από 3,5 μήνες. Ανησυχώ τόσο εγώ όσο και οι Γαργαλιανιώτες για την τύχη αυτού του έργου, αλλά γι’ αυτό το κορυφαίο ζήτημα θα επανέλθω”.

Ο κ. Κατρίτσης κάνει λόγο επίσης για ανικανότητα όσον αφορά την ολοκλήρωση των έργων: “Κύριοι της Δημοτικής Αρχής μας έχετε πείσει πόσο ανίκανοι, εκτός άλλων, είστε, αφού:

  • Δεν έχετε ολοκληρώσει ούτε ένα έργο (ούτε αυτά που βρήκατε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή), ενώ για καθένα χρειάζεστε 4, 5 ή και περισσότερες παρατάσεις, π.χ. 8 παρατάσεις για την Δημοτική Οδοποιία Φιλιατρών και ακόμη δεν ξέρουμε αν χρειαστεί και άλλη.
  • Δεν υπάρχει διαγωνισμός, όταν δεν κάνετε απευθείας αναθέσεις με μηδενικές εκπτώσεις, που να μην υπήρξαν ειδικοί όροι, προσφυγές και ακυρώσεις, σχεδόν μηδενικές εκπτώσεις και τελικά μεγάλες καθυστερήσεις.

Το 2022 τελειώνει, αρχίζει ο τελευταίος χρόνος της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής Λεβεντάκη και αντί να έχουν ψηφιστεί και εγκριθεί το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του 2023, όπως έχουν  πράξει οι περισσότεροι Δήμοι, αυτοί θα κάνουν τροποποιήσεις μέχρι την… τελευταία μέρα του 2022”.