Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022 07:52

Συνεδρίαση Πολιτικής Προστασίας: Συντονισμός και συνεργασία για χιονοπτώσεις – πάγο

 

Η ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων επισημάνθηκε χθες στο Συντονιστικό Τοπικό Οργανο (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας, με την κωδική ονομασία “Βορέας 2”, για τον σχεδιασμό και τις δράσεις για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από χιονοπτώσεις - παγετό.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Ζαφειρόπουλος ενημέρωσαν ότι αυτή την εβδομάδα θα μοιραστεί το αλάτι στους προέδρους ορεινών κοινοτήτων και πως οι δύο αλατιέρες του δήμου, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, θα βρίσκονται στην Αμφεια και στην Αλαγονία.

Ο κ. Βασιλόπουλος παρατήρησε ότι ο δήμος έχει ομάδα επιφυλακής όλο τον χρόνο και σημείωσε πως “υψίστης σημασίας είναι η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και των εθελοντικών ομάδων και εθελοντών, οι οποίοι με το έργο τους συνδράμουν πάντα καθοριστικά”.

Ο κ. Ζαφειρόπουλος επεσήμανε ότι οι κρίσιμες περιοχές του δήμου είναι ο Ταΰγετος, η Πολιανή και τα ορεινά χωριά των Αρφαρών.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Θανάσης Κατσαφάδος ενημέρωσε ότι έχει γίνει η αναθεώρηση του σχεδίου ετοιμότητας για τη φετινή περίοδο. Πληροφόρησε πως η υπηρεσία  έχει 3 συνεργεία, για να κινητοποιηθούν άμεσα  και 5 όταν υπάρχει επιφυλακή, με οχήματα 4Χ4, με αλυσίδες και αλυσοπρίονα. Ακόμα, ενημέρωσε ότι η Πυροσβεστική στη Μεσσηνία έχει σε ετοιμότητα οχήματα στον Ταΰγετο, στην Αλλαγή και στο Σύριζο του Δήμου Είρας.

Σε ετοιμότητα δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Τροχαίας Καλαμάτας, της 120 ΠΕΑ, του Λιμεναρχείου Καλαμάτας, του τοπικού παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της ΔΕΥΑΚ, της Δημοτικής Αστυνομίας, της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών 4Χ4 Μεσσηνίας και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (με επιστολή).

Γ.Σ.