Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2023 21:40

Συνεχίζονται οι υποτροφίες του κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά

Συνεχίζονται οι υποτροφίες του κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά

Τη συνέχιση της χορηγίας υποτροφιών ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 του κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά, πρόκειται να εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας μεθαύριο Τετάρτη, στη 1 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το πρακτικό της τριμελούς επιτροπής ανάδειξης νέων υποτρόφων του κληροδοτήματος - αποτελείται από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο ως πρόεδρο, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστα Μαργέλη και τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Αγάπιο Οικονομίδη -, αποφασίστηκε η συνέχιση της χορηγίας σε 6 υποτρόφους για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. Πρόκειται για τους: Ηλιοπούλου Μαρία του Αγγέλου, Σαραντοπούλου Δανάη - Ευσταθία του Δημητρίου, Μπιτσάνη Κωνσταντίνα του Γρηγορίου, Πετρομιχελή Δημήτριο του Παναγιώτη, Βαγγέλη Σουζάνα του Αντέρα και Δημητρακοπούλου Ελένη του Ιωάννη.

Το ανώτατο όριο της μηνιαίας χορηγίας καθορίζεται, σύμφωνα απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, που στην συγκεκριμένη περίπτωση ανέρχεται μέχρι του ποσού των 400 ευρώ. Η συνολική δαπάνη θα ανέλθει στα 28.800 ευρώ (4.800 ευρώ Χ 6) τον χρόνο.