Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023 20:54

Μερκούρης για αντικειμενικές τιμές ακινήτων στην Τριφυλία

Μερκούρης για αντικειμενικές τιμές ακινήτων στην Τριφυλία

Την συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής, μαζί με έμπειρους ανθρώπους της κτηματαγοράς, για την κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης σχετικά με τις αντικειμενικές αξίες ζητά ο Δημοτικός Σύμβουλος Τριφυλίας Γιάννης Μερκούρης από τη Δημοτική Αρχή.

Καλεί τη ΔΑ να εγκαταλείψει την επιδερμική αντιμετώπιση του θέματος που επιβαρύνει τη τσέπη όλων, σημειώνει χαρακτηριστικά.
Σε επιστολή του προς το Δήμαρχο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών τονίζει: «Το Υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει τη δυνατότητα στους Δήμους να προχωρήσουν στον επανακαθορισμό των αντικειμενικών αξιών, η προθεσμία μάλιστα λήγει την 20η Ιανουαρίου 2023.Οι αντικειμενικές αξίες που επέβαλε το ΥΟΙΚ, συμπαρασύρουν τον ΕΝΦΙΑ και άλλους 18 φόρους ακινήτων.
Ο Δήμος μας δεν ήταν έτοιμος το 2021 να καταθέσει εμπεριστατωμένη πρόταση για τον καθορισμό των αντικειμενικών αξιών. Οι αυξήσεις που επιβλήθηκαν την 1-1-22 ήταν υπέρμετρες και δεν δικαιολογούνταν από τα πραγματικά δεδομένα της κτηματαγοράς. Από τη μέχρι σήμερα κατάσταση φαίνεται ότι πάλι ο Δήμος δεν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει υπεύθυνα το θέμα αυτό, το οποίο όπως αντιλαμβάνεστε αποβαίνει εις βάρος των δημοτών.
Επιδεικνύετε μια αδυναμία ή απροθυμία να διαχειριστείτε ένα δύσκολο θέμα. Οφείλετε να εγκαταλείψετε την επιδερμική αντιμετώπιση του θέματος που επιβαρύνει την τσέπη όλων μας.
Προχωρήστε στη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής, αναθέστε σε ορκωτό εκτιμητή και καλέστε σε βοήθεια ανθρώπους της κτηματαγοράς (συμβολαιογράφους, λογιστές μηχανικούς ),για να μπορέσει ο Δήμος να καταθέσει πρόταση ολοκληρωμένη .Το χρωστάμε στους δημότες».

Κ.Μπ.