Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023 19:58

Δήμος Καλαμάτας: Διακήρυξη για βελτίωση οδικής ασφάλειας

 

Την κατάρτιση όρων και την σύνταξη διακήρυξης για το έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας του Δήμου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 2,8 εκ. ευρώ, ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, που συνεδρίασε για μια ακόμα φορά, μόνο με τους συμβούλους της πλειοψηφίας.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και η προθεσμία εκτέλεσής του έχει οριστεί σε 365 ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Το αντικείμενο της παρέμβασης με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας αφορά επεμβάσεις σε συνολικά 230 σημεία, ήτοι σε 205 διαβάσεις και σε 25 οδικά τμήματα με συνολικό μήκος 4,7 χλμ περίπου. Η βελτίωση των επιλεγμένων υφιστάμενων διαβάσεων πεζών αφορά αντικατάσταση υλικού διαβάσεων με τοποθέτηση κυβόλιθων για μεγαλύτερη αντοχή, διασφάλιση των προδιαγραφών με τοποθέτηση ραμπών ΑμεΑ, εγκατάσταση διατάξεων φωτισμού διαβάσεων, με ηλιακά πάνελ, σε διαβάσεις με μειωμένη ορατότητα και συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η βελτίωση των οδικών τμημάτων, σε κρίσιμα σημεία, γίνεται μέσω αντικατάστασης του οδοστρώματος από αντιολισθηρή άσφαλτο.