Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023 19:51

Συνάντηση Αθανασόπουλου - Πλεύρη: Στο μέλλον οι αποφάσεις για ΚΥ στον Αγιο Ανδρέα

Γράφτηκε από την
Συνάντηση Αθανασόπουλου - Πλεύρη: Στο μέλλον οι αποφάσεις για ΚΥ στον Αγιο Ανδρέα

 

Καμία δέσμευση δεν πήρε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για την ίδρυση Κέντρου Υγείας στον Άγιο Ανδρέα κατά τη συνάντησή του την περασμένη Δευτέρα με το δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, στο υπουργείο.

Ο υπουργός υποσχέθηκε μόνο ότι θα δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες για τη στελέχωση του Κέντρου Εφημέρευσης Λογγάς με έναν επιπλέον νοσηλευτή και έναν γιατρό προκειμένου να εφημερεύει όλες τις ημέρες του μήνα. Καθαρή απάντηση δεν πήρε ο δήμαρχος Μεσσήνης ούτε για τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στο παλιό Κτηνιατρείο της Λογγάς.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Πλεύρης παρέπεμψε το ζήτημα της ίδρυσης του Κέντρου Υγείας Αγίου Ανδρέα στον πολυαναμενόμενο νέο χάρτη υγείας, που αναμένεται να φέρει αλλαγές σε δομές υγείας και νοσοκομεία και να αναμορφώσει όλο το εθνικό σύστημα. Η αξιολόγηση λοιπόν του αιτήματος θα συμπεριληφθεί στη γενικότερη αξιολόγηση του υπουργείου για την εξυπηρέτηση των κατά τόπους υγειονομικών αναγκών με κριτήριο τις καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. Στην ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης για τη συνάντηση του δημάρχου με τον κ. Πλεύρη στην Αθήνα, αναφέρονται τα εξής:

“Σημαντικά ζητήματα υγείας όπως η ίδρυση Κέντρου Υγείας στον Άγιο Ανδρέα και η στελέχωση με προσωπικό του Κέντρου Εφημέρευσης Λογγάς, συζήτησε με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη χθες (σ.σ. προχθές) Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Στη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο, ο δήμαρχος εξέθεσε στον υπουργό την υφιστάμενη κατάσταση στη Δημοτική Ενότητα Αίπειας, υπογραμμίζοντας το υγειονομικό κενό που υπάρχει στην περιοχή από το Πεταλίδι έως την Κορώνη. Επισήμανε ότι η περιοχή είναι ραγδαία αναπτυσσόμενη και τους θερινούς μήνες έχει πληθώρα επισκεπτών και παραθεριστών, γεγονός που αυξάνει την αναγκαιότητα υγειονομικής κάλυψης. Υπενθύμισε την απόφαση ίδρυσης Κέντρου Υγείας (δημοσίευση σε ΦΕΚ το 2007), τις ενέργειες που έχουν γίνει έκτοτε καθώς και την ύπαρξη οικοπέδου του Δήμου Μεσσήνης προκειμένου να διατεθεί για την ανέγερση και λειτουργία Κ.Υ. στον Άγιο Ανδρέα.

Αναφερόμενος στο Κέντρο Εφημέρευσης Λογγάς τόνισε ότι κρίνεται απαραίτητη η παρέμβαση του υπουργείου για την στελέχωση με προσωπικό ενός γενικού γιατρού και ενός νοσηλευτή, προκειμένου να καλύπτει τις κενές ημέρες που υπάρχουν τη δεδομένη χρονική περίοδο. Επίσης, ενημέρωσε τον κ. Πλεύρη ότι υπάρχει δημόσιο κτήριο στη Λογγά όπου μπορεί να στεγαστεί σταθμός ΕΚΑΒ, απαραίτητος για άμεση παρέμβαση στην ευρύτερη περιοχή.  

Ο κ. Πλεύρης κατανόησε την ανάγκη παρέμβασης σε μία περιοχή με αλματώδη ανάπτυξη σε όλους τους τομείς και σημείωσε το ενδιαφέρον του ιδίου και του υπουργείου του για την επίλυση συγκεκριμένων ζητημάτων. Πρόσθεσε ότι εκπονείται από το υπουργείο νέα χάρτα υγείας με νέα οργανογράμματα στον τομέα αυτόν και θα επακολουθήσει σχετική μελέτη και αξιολόγηση όλων των αιτημάτων. Επιπλέον, τόνισε ότι θα δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες για τη στελέχωση του Κέντρου Εφημέρευσης Λογγάς με έναν επιπλέον νοσηλευτή και έναν γιατρό προκειμένου να εφημερεύει όλες τις ημέρες του μήνα”.

Ν.Κ.


NEWSLETTER