Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 07:54

Ολοκλήρωση ανάπλασης Ναυαρίνου μέχρι το Πάσχα - Διαβεβαιώσεις Βασιλόπουλου

 

Την πίστη ότι μέχρι το Πάσχα θα έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση στη Ναυαρίνου, στο τμήμα Φαρών - Ακρίτα και η διαμόρφωση του πάρκινγκ κοντά στην Καρακούση, εξέφρασε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, σε δηλώσεις του για παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο, κατά την επίσκεψή του στο υπό διαμόρφωση πάρκινγκ.

Ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρθηκε, ακόμα, στις διανοίξεις των κάθετων οδών στην παραλία, σε παρεμβάσεις σε χώρους στάθμευσης, σε άρση επικινδυνότητας στην πρώην ψαροταβέρνα Κοιλάκου και στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό του παραλιακού μετώπου.

“Το 2023 θα γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις στην παραλία, που μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν υλοποιηθεί”, είπε ο δήμαρχος και διευκρίνισε: “Αναφέρομαι στο τμήμα μεταξύ Φαρών και Ακρίτα, όπου εξελίσσεται η ανάπλαση και θα παραδοθεί πιστεύουμε πριν το Πάσχα. Θα αλλάξει την παραλιακή μας ζώνη και θα δείξει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί για την παραλία μας”.

Για τις διανοίξεις των οδών ενημέρωσε ότι “έχει έρθει ήδη το δάνειο του 1.050.000 ευρώ, έχουμε υπογράψει με το Ταμείο Δανείων και Παρακαταθηκών, έχει σταλεί στο Ταμείο και περιμένουμε τώρα να δοθούν τα χρήματα για τις αποζημιώσεις και τα επικείμενα” και πρόσθεσε: “Μόλις δοθούν θα μπορούμε να μπούμε με παρεμβάσεις να διανοίξουμε την οδό Βουλγαροκτόνου. Επόμενο βήμα είναι πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο να ζητήσουμε τη δεύτερη δόση του δανείου, που είναι περίπου 3 εκ. ευρώ”.

 

ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΕΙΣ

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στο πάρκινγκ απέναντι από το Δημοτικό Στάδιο και πληροφόρησε: “Εκεί με τα δικά μας μέσα, αλλά και με τη συνεργασία με εργολάβους θα διαμορφώσουμε το πάρκινγκ. Θα φυτευτούν δέντρα και θα δημιουργήσουμε τον κατάλληλο χώρο για την εξυπηρέτηση της στάθμευσης. Συγχρόνως, είμαστε σε επικοινωνία για τη δημιουργία ενός χώρου στάθμευσης που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες και του Σταδίου, νότια της οδού Κρήτης”.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε για τη διάνοιξη ανατολικά του ναού της Ανάστασης, αναφέροντας: “Εκεί θα ανοίξει ο χώρος μέχρι πίσω, θα γίνουν κάποιες ήπιες παρεμβάσεις με χαλικάκι για αρχή, ώστε να μπορεί ο κόσμος να σταθμεύει μέχρι να προχωρήσουμε στην οριστική ανάπλαση του χώρου”.

 

ΠΡΩΗΝ ΚΟΙΛΑΚΟΥ

Επίσης, πληροφόρησε ότι θα προχωρήσουν σε άρση επικινδυνότητας, γκρέμισμα στο δημοτικό κτήριο (πρώην ψαροταβέρνα) του Κοιλάκου. “Είμαστε έτοιμοι. έχουμε βγάλει την άδεια που χρειάζεται για να κατεδαφιστούν τα παραπήγματα, που είναι γύρω - γύρω. Θεωρώ μέσα στον επόμενο μήνα θα μπει ο εργολάβος για να το ανοίξει και αυτό, και να ελευθερωθεί η ευρύτερη περιοχή”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλόπουλος.

Για τη διαμόρφωση στο πάρκινγκ στην Καρακούση, είπε ότι “ήταν αναγκαίο να γίνει. Η Τεχνική Υπηρεσία και συγκεκριμένα ο Παναγιώτης ο Νασόπουλος, έχει σχεδιάσει τον συγκεκριμένο χώρο και προχωράμε με συνεργάτες αλλά και με τα συνεργεία του δήμου, να μπορέσουμε να τον διαμορφώσουμε. Έχουμε θέσει ως στόχο πριν το Πάσχα αυτός ο χώρος να παραδοθεί. Εδώ θα φυτευτούν 40 δέντρα, θα μπουν κολώνες με φωτοβολταϊκά φωτιστικά, θα είναι δηλαδή ενεργειακά αυτόνομο”.

 

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Συνεχίζοντας, έκανε λόγο και για άλλες παρεμβάσεις που γίνονται κάθε χρόνο στην παραλιακή  ζώνη, αναφέροντας: “Θα ολοκληρωθούν τα κάγκελα που είναι στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου, θα γίνουν οι παρεμβάσεις που αφορούν τα δέντρα και ο καλλωπισμός για να ομορφύνει η περιοχή. Κι έχουμε σε εξέλιξη τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το παραλιακό μέτωπο, ο οποίος θα συμπεριλάβει και όλες τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει, όλες τις διαμορφώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί, αλλά και τους χώρους που διαμορφώνουμε μέχρι σήμερα”.

Τέλος, ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι έχει δώσει κατεύθυνση, ώστε ο χώρος του λιμανιού που χρησιμοποιείται το καλοκαίρι για την εξυπηρέτηση της στάθμευσης οχημάτων, να χρησιμοποιηθεί φέτος και κατά την περίοδο του Πάσχα (από την Κυριακή των Βαΐων) έως την Πρωτομαγιά. Και θα ξαναλειτουργήσει από την 1η Ιουλίου μέχρι και τέλος Σεπτεμβρίου.

Γ.Σ.