Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023 18:24

Τριφυλία: Απάντηση 4 δημοτικών συμβούλων σε Λεβεντάκη

Τριφυλία: Απάντηση 4 δημοτικών συμβούλων σε Λεβεντάκη

 

«Βρίσκεστε στη δυσάρεστη θέση να μην είστε ικανός να αντιληφθείτε  ότι οι έννοιες της  λάσπης και της συκοφαντίας  έχουν ταυτιστεί πλέον με το πρόσωπό σας» τονίζουν για το Δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη, σε κοινή τους ανακοίνωση οι 4 Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης της Χάιδως Παναγιωτόπουλου.

Ανακοίνωση – απάντηση στον κ. Λεβεντάκη «για τη δήθεν δημιουργία αθλητικού κέντρου στην Κυπαρισσία». Εξηγούν τους λόγους που ψήφισαν κατά, λέγοντας πως το οικόπεδο έχει αγοραστεί από την Περιφέρεια για διοικητήριο, επίσης πως δεν πρόκειται για αθλητικό κέντρο , ενώ δεν υπάρχει απόφαση και του Τοπικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά στην απάντηση τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χάιδω Παναγιωτοπούλου, Μαρία Πανουσιοπούλου, Ιωάννης Αδρακτάς και Θεόδωρος Αντωνόπουλος σημειώνουν: «Σε πανικό και  παραλήρημα ύβρεων, συκοφαντίας και λάσπης βρίσκεται ο Δήμαρχος Τριφυλίας Γεώργιος Λεβεντάκης για άλλη μια φορά.  Η ανικανότητα σας  και η τραγική  αδυναμία σας  διοίκησης του Δήμου, η έλλειψη του σεβασμού στους δημοκρατικούς θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα  η προσβολή στο ίδιο το αξίωμα του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου και των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων, είναι τα πλέον προφανή.  Η μάσκα έπεσε!  Το παραμύθι τελείωσε! Βρίσκεστε στη δυσάρεστη θέση να μην είστε ικανός να αντιληφθείτε  ότι οι έννοιες της  λάσπης και της συκοφαντίας  έχουν ταυτιστεί πλέον με το πρόσωπό σας. Τα μικρόπνοα πεπραγμένα σας στο Δήμο Τριφυλίας στερούνται και νομιμότητας και υπευθυνότητας  και  λογικής και σοβαρότητας και αισθητικής.

Συγκεκριμένα για το θέμα της δημιουργίας του δήθεν αθλητικού κέντρου στην Κυπαρισσία :

1) Το οικόπεδο πάνω από τη Λαϊκή Αγορά της Κυπαρισσίας όπου τοποθετεί η δημοτική αρχή το έργο,  αγοράστηκε από την περιφέρεια με σκοπό την ανέγερση κτηρίου  - Διοικητηρίου, προκειμένου να στεγαστούν υπηρεσίες με εξοικονόμηση χιλιάδων ευρώ για το δημόσιο και το Δήμο,  σκοπός που απεμπολείται με την αλλαγή της χρήσης του. Γιατί δεν διεκδικήσατε κ. Λεβεντάκη  από την περιφέρεια,  το σκοπό για τον οποίο αγοράστηκε το οικόπεδο αυτό; Δεν είχατε την ικανότητα να το κάνετε; Δεν είχατε αυτό το όραμα;   Πάμε παρακάτω.

2) Δεν πρόκειται για αθλητικό κέντρο και δεν περιέχει κανένα κλειστό γήπεδο,  ούτε στίβο! Πρόκειται για μια μελέτη, προϋπολογισμού 1.345.695 ευρώ, στην οποία προβλέπεται μια γενική ανάπλαση του χώρου με τη δημιουργία παιδικής χαράς, χώρο εφήβων με δυναμικά όργανα και υπαίθρια παιχνίδια,  γηπεδάκι ποδοσφαίρου 5χ5, ανοιχτό γηπεδάκι καλαθοσφαίρισης (που δεν προσφέρεται ούτε για αγώνες ούτε για προπόνηση αθλητικών συλλόγων, δεν έχει ούτε καν κερκίδες),  χώρο υπαίθριας εκγύμνασης με λιγοστά όργανα γυμναστικής και κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους αναψυχής  π.χ χώρους συνάθροισης κοινού. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο και τα αναφέρουμε όπως ακριβώς περιγράφονται στη μελέτη! Όμως η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την περιφέρεια ανέρχεται στο ποσό των 317.407 ευρώ! Για να ολοκληρωθεί το έργο μας λείπει το 1.028.288 ευρώ! Η Δημοτική Αρχή δεν έχει εξασφαλίσει ολόκληρη τη χρηματοδότηση του έργου!  Το ποσό των 317.407 ευρώ καλύπτει τα χωματουργικά,  τα χαλίκια και τα σκυροδέματα της μελέτης.  Και για το σκοπό αυτό έχει διαχωριστεί η  μελέτη στο υποέργο 1 προϋπολογισμού 317.407 ευρώ και στο υποέργο 2 ποσού 1.028.288 ευρώ!. Το υποέργο 1  λοιπόν που κληθήκαμε να ψηφίσουμε περιλαμβάνει μόνο  το ποσό των 317.407 ευρώ το οποίο  καλύπτει τα χωματουργικά, τα χαλίκια και τα σκυροδέματα  (μπετά)  της μελέτης. Που θα τα βρει η Δημοτική Αρχή  τα υπόλοιπα χρήματα να ολοκληρωθεί το έργο σύμφωνα με τη μελέτη ;  Προφανώς τον κ. Γ. Λεβεντάκη,  δεν τον ενδιαφέρει να ολοκληρωθεί το έργο!!! Για να εξυπηρετήσει τον προεκλογικό του αγώνα ξεκινάει ένα έργο που δεν έχει,  όχι χρονοδιάγραμμα μόνο, αλλά καμία προοπτική ολοκλήρωσης στο διηνεκές ;  Γιατί  θέλει να το ξεκινήσει όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι το ποσό των 317.407 ευρώ (εξασφαλισμένη χρηματοδότηση)  φθάνει για το 1/5 του έργου;  Έχοντας καταστρέψει την οποιαδήποτε άλλη αξιοποίηση του χώρου;

3) Δεν έχει ληφθεί απόφαση από το Τοπικό Συμβούλιο της Κυπαρισσίας για το θέμα αυτό.

Αυτοί είναι οι λόγοι που καταψηφίστηκε το θέμα αυτό και ο λόγος που οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν την αναβολή της συζήτησης του θέματος ήταν για να  προσκομισθεί απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Κυπαρισσίας".