Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 22:05

Μεγάλη καθυστέρηση στη μελέτη πολεοδόμησης Ανατολικής Παραλίας - Δεν θα υπάρξει ανάδοχος μέσα στο 2023

Μεγάλη καθυστέρηση στη μελέτη πολεοδόμησης Ανατολικής Παραλίας - Δεν θα υπάρξει ανάδοχος μέσα στο 2023

Το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει ανάδοχος μέχρι το τέλος του 2023 για τη σημαντική πολεοδόμηση της Ανατολικής Παραλίας, επιβεβαίωσε χθες στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης.

Απαντώντας σε παρατηρήσεις των συμβούλων της μειοψηφίας Βασίλη Κοσμόπουλου και Βασίλη Τζαμουράνης, στο θέμα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος, ότι στην ενότητα των πολεοδομικών μελετών που είναι μείζονος σημασίας, αφαιρούνται 150.000 ευρώ, ο Ν. Μπασακίδης ανέφερε ότι στην πολεοδόμηση της Ανατολικής Παραλίας “έχουμε πάει στα δικαστήρια και δεν θα έχουμε ανάδοχο μέχρι το τέλος του χρόνου.
Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη πολεοδόμηση αφορά την τουριστική ανάπτυξη της Παραλίας και την ολοκλήρωση της διάνοιξης της οδού Κρήτης.

Στις 15 Φεβρουαρίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος είχε ενημερώσει για την εμπλοκή, τις ενστάσεις μεταξύ των δύο πρώτων σε προσφορές μελετητικών γραφείων, δηλώνοντας: “Η οδός Κρήτης έχει μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Υπήρξε το έγγραφο από την επιτροπή διαγωνισμού, για το οποίο έγιναν ενστάσεις, κερδήθηκαν οι ενστάσεις. Εγιναν μετά ενστάσεις από αυτόν που είχε πάρει τον διαγωνισμό και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια διαδικασία να περιμένουμε να εκδικαστεί η υπόθεση. Δυστυχώς, έχουμε καθυστερήσει 1,5 χρόνο γι’ αυτό τον λόγο”.

Μάλιστα, είχε εκτιμήσει πως “μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβουμε τον διαγωνισμό και να μπούμε με άλλες διαδικασίες πιο ξεκάθαρες με επιτροπή από τον Δήμο Καλαμάτας”.

Να υπενθυμίσουμε ότι στον διαγωνισμό για την εκπόνηση της αποτύπωσης - κτηματογράφησης, πολεοδόμησης, πράξης εφαρμογής, γεωλογικής μελέτης, οριοθέτησης ρεμάτων, περιβαλλοντικής μελέτης περιοχής επέκτασης ρυμοτομικού σχεδίου Ανατολικής Παραλίας, με προεκτιμώμενη αμοιβή 483.804,47 ευρώ με ΦΠΑ, είχαν κατατεθεί 4 προσφορές. Η επιτροπή διαγωνισμού είχε απορρίψει τη μία, αλλά η Οικονομική Επιτροπή του δήμου έκανε μερικώς αποδεκτό το πρακτικό και δεν δέχθηκε την απόρριψη της συγκεκριμένης προσφοράς. Η επιτροπή διαγωνισμού έχε φθάσει μέχρι και την τεχνική αξιολόγηση των προσφορών.

Η περιοχή μελέτης οριοθετείται βόρεια από την επέκταση της οδού Κρήτης, το ρυμοτομικό σχέδιο εργατικών κατοικιών, την οδό Λακωνικής, ανατολικά το όριο της υπό έγκρισης πολεοδομικής μελέτης Παραλίας Βέργας, νότια την οδό Ναυαρίνου και δυτικά την οδό Π. Καρακούση και το ρυμοτομικό σχέδιο Καλαμάτας.

Γ.Σ.