Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2023 16:30

Επικρίσεις από την αντιπολίτευση: Έκτακτοι το 45% του προσωπικού στον Δήμο Καλαμάτας

Επικρίσεις από την αντιπολίτευση: Έκτακτοι το 45% του προσωπικού στον Δήμο Καλαμάτας

Το γεγονός ότι το 45% του προσωπικού του Δήμου Καλαμάτας αποτελείται από εκτάκτους υπαλλήλους, επέκριναν οι σύμβουλοι της μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος και Βασίλης Τζαμουράνης στην προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Στηλίτευσαν την εργασιακή ομηρία και τις θέσεις σε πρόσωπα που εναλλάσσονται, δυνατότητα που δίνεται στη δημοτική αρχή.

“Να υπάρξει μόνιμο προσωπικό”, ζήτησε ο Β. Κοσμόπουλος, κάνοντας αναφορά και στο δημογραφικό ζήτημα, ενώ ο Β. Τζαμουράνης σημείωσε ότι “πρέπει, επιτέλους, η Πολιτεία να καταλάβει το πρόβλημα και οι αυτοδιοικητικοί φορείς να διεκδικήσουν μόνιμο προσωπικό, γιατί αν δεν υπάρξει στελέχωση δεν μπορεί να λειτουργήσει η αυτοδιοίκηση”.

“Και μεις θέλουμε προσωπικό, ο δήμος δεν είναι αποδοτικός, όταν έχει προσωπικό που εναλλάσσεται”, ανέφερε ο αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης.

Οσον αφορά την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, οι επικεφαλής της μειοψηφίας επεσήμαναν τις τεράστιες αλλαγές στον προϋπολογισμό που χρειάζονται δικαιολόγηση, την ενίσχυση της “Φάρις” κατά 450.000 ευρώ, τα 823.000 ευρώ στις προγραμματικές συμβάσεις με την Αναπττυξιακή Μεσσηνίας που δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα και τις μεγάλες περικοπές για διαγραμμίσεις και διανοίξεις δρόμων.

“Εντύπωση προκαλεί η μεγάλη αύξηση στη Φάρις, χρειάζεται πειστική απάντηση”, παρατήρησε ο σύμβουλος της μειοψηφίας Λεωνίδας Λιάππας.

Ο Σαρ. Μαρινάκης απάντησε ότι η μεγάλη αύξηση στη “Φάρις” οφείλεται στο γεγονός ότι περιλαμβάνει όλες τις εκδηλώσεις που θα κάνει ο δήμος, όπως το καρναβάλι με 80.000 ευρώ.
Ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης είπε ότι οι προγραμματικές συμβάσεις με την Αναπτυξιακή αφορούν τις μελέτες για ανατολική πόλη και τις αναπλάσεις στον κεντρικό τομέα, την αναβάθμιση του Μεγάρου Χορού και 12 επιστήμονες – τεχνικούς που βοηθούν τον δήμο για σύνταξη μελετών κι επίβλεψη έργων.

Γ.Σ.