Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 16:15

Καλαμάτα: Κατά του νομοσχεδίου για ιδιωτικοποίηση του νερού ο Βασιλόπουλος (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Κατά του νομοσχεδίου για ιδιωτικοποίηση του νερού ο Βασιλόπουλος (βίντεο)

Κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης που ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού, τάσσεται ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Οπως παρατήρησε, με πρότασή του το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ θα κληθεί να ταχθεί κατά του νομοσχεδίου, ενώ υπενθύμισε πως την ίδια άποψη έχουν εκφράσει η ΚΕΔΕ και η Ενωση των ΔΕΥΑ (ΕΔΕΥΑ) της χώρας.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση - παρατήρηση ότι ο αντιπρόεδρος της ΕΔΕΥΑ - δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου, ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε: “Μας προβληματίζει αυτή η εξέλιξη, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας που εξελίχθηκε σε Ρυθμιστική Αρχή Απορριμμάτων, Ενέργειας και Υδατος. Δείχνει ότι αποδυναμώνεται η γ.γ. Διαχείρισης Υδάτων, οπότε το παρακολουθούμε στενά. Θα γίνει Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ όπου θα πάρουμε και απόφαση κατά της εξέλιξης αυτής, η πρότασή μου θα είναι αυτή. Αλλωστε αυτό έχει εκφραστεί από την ΚΕΔΕ και την ΕΔΕΥΑ. Ζητάμε διάλογο και αναβάθμιση της γ.γ. Διαχείρισης Υδάτων”.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΔΕΥΑΚ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Ακόμα, για το θέμα των προβλημάτων της ΔΕΥΑΚ και του Συνδέσμου Υδρευσης από την ενεργειακή κρίση, εξαιτίας της εκτίναξης των τιμολογίων του ρεύματος και τη μη στήριξη από την κυβέρνηση, μέχρι τώρα, ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι η δημοτική επιχείρηση θα αποκτήσει πρόβλημα, αν δεν ενισχυθεί. Χαρακτηριστικά απάντησε: “Η ΔΕΥΑΚ δεν έχει πρόβλημα αυτή τη στιγμή, αλλά θα αποκτήσει αν δεν υπάρξει ενίσχυση. Αυτό είναι ξεκάθαρο, πρέπει όλοι να ενισχυθούμε. Αλλωστε είναι μία δέσμευση. Εγινε η νομοθετική ρύθμιση που προβλεπόταν για να μπορέσουν να μεταφερθούν χρήματα σε ΔΕΥΑ και Συνδέσμους Υδρευσης. Περιμένουμε το ανάλογο κονδύλι. Θεωρώ ότι θα γίνει πολύ σύντομα αυτό”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER