Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 11:39

Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας: Να στελεχωθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Τριφυλίας

Γράφτηκε από την
Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας: Να στελεχωθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Τριφυλίας

Να συζητηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της εύρεσης λύσεων ώστε να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Τριφυλίας με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό, ζητεί η Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας, με σχετικό αίτημα που κατατέθηκε.

Με επιστολή της προς τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων, τους δημοτικούς συμβούλους, τους τακτικούς συμβούλους και τους προέδρους κοινοτήτων, επισημαίνει το συγκεκριμένο ζήτημα και τονίζει:

«Η Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος, διοργανώσαμε εκδηλώσεις και συζητήσεις με θέμα την πρόληψη και προστασία των παιδιών από τη βία. Διαπιστώσαμε ότι στο δήμο μας υπάρχει έντονο πρόβλημα με την υποστελέχωση των κοινωνικών δομών που σαν αποτέλεσμα έχει την εγκατάλειψη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού του δήμου μας, των γυναικών και κυρίως των παιδιών στην κακοποίηση και στην πολύμορφη βία. Σας στέλνουμε το ψήφισμα διεκδίκησης, το οποίο καταθέσαμε στον δήμο την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με αριθμό πρωτοκόλλου 2542/8-3-23, στο οποίο έχουμε συγκεντρώσει πολλές υπογραφές κυρίως από εκπαιδευτικούς και γονείς. Σημειώνουμε ότι πάνω από δέκα σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων συνυπογράφουν και διεκδικούν μαζί μας.

Με την επιστολή μας αυτή σας καλούμε να συζητήσετε το αίτημά μας στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, με την παρουσία μας. Σας καλούμε να πάρετε θέση και να υπερασπιστείτε την εύρεση λύσεων, ώστε να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν οι κοινωνικές υπηρεσίες με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό και η Τριφυλία να μην γίνει πρωταγωνίστρια σε φαινόμενα κακοποιήσεων και βίας, που δυστυχώς έχουν φτάσει και έως την έσχατη μορφή, τον θάνατο».


NEWSLETTER