Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 19:06

Ο Δριμής για λειτουργία σχολείων Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

Τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας με μοναδικό θέμα «Τα σχολικά κτήρια του Δήμου Τριφυλίας - ασφάλεια και υγιεινή των σχολικών χώρων, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση» ζητεί η παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία».

Στο αίτημα που απευθύνουν προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Α. Δριμής και Γιάννης Παρασκευόπουλος, τονίζεται: «Τα σχολικά κτήρια, ο περιβάλλοντας χώρος, το σχολικό περιβάλλον στο σύνολό του θα πρέπει να είναι στις προτεραιότητες κάθε δημοτικής και δημόσιας αρχής. Η λειτουργικότητα, η ασφάλεια και η υγιεινή των σχολικών κτηρίων είναι αδιαπραγμάτευτες αξίες. Η αξιοποίηση παλαιών σχολικών κτηρίων σε νέες χρήσεις είναι, επίσης, αναγκαιότητα. Τα θέματα αυτά τα έχουμε θέσει αρκετές φορές. Απαντήσεις δεν έχουμε λάβει. Ούτε εμείς, ούτε οι δημότες και η σχολική κοινότητα. Η παρούσα δημοτική αρχή, δυστυχώς, δεν έχει αίσθηση δημόσιας ευθύνης.
Με αφορμή σχετικές επιστολές συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, ζητάμε: Τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα «Τα σχολικά κτήρια του Δήμου Τριφυλίας - ασφάλεια και υγιεινή των σχολικών χώρων, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση».
Παρακαλούμε, τέλος:
1. Να επισκεφθούν άμεσα τα σχολεία τεχνικοί του δήμου -να ζητηθεί και η βοήθεια, αν κριθεί αναγκαίο, της ΚΤΥΠ-ΑΕ και του ΟΑΣΠ-, να συντάξουν σχετική έκθεση για την κατάσταση κάθε κτηρίου, κυρίως για την αντισεισμική τους θωράκιση και να τεθεί αυτή υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου.
2. Να τεθεί υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου η σχετική αλληλογραφία των διευθύνσεων των σχολείων και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων με το δήμο.
3. Να ενημερώσει ο κ. δήμαρχος το Σώμα: Πόσες παρεμβάσεις και σε ποια σχολεία έχουν γίνει, το κόστος κάθε εργολαβίας και τον αριθμό μελέτης.
4. Να ενημερώσει ο κ. δήμαρχος το Σώμα: Ποια αιτήματα έχουν υποβληθεί από το δήμο για χρηματοδότηση σχολικών κτηρίων και πόσα από αυτά έχουν εγκριθεί».