Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 18:39

Προσλήψεις για τη δακοκτονία στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον
Προσλήψεις για τη δακοκτονία στην Τριφυλία

 

Προσλήψεις εποχικού και μόνιμου προσωπικού για την εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας και την καλύτερη λειτουργία της ΔΑΟΚ Τριφυλίας ζητεί με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Το σχετικό ψήφισμα πρότεινε και υπέβαλε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σαράντος Κουκούμης.

Σε αυτό αναφέρεται: «Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας έλαβε υπόψη την ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής (ΥΠΑΑΤ) για τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού και την κατανομή του στις Περιφερειακές Ενότητες - Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) για το πρόγραμμα καταπολέμησης του δάκου της ελιάς του έτους 2023, σύμφωνα με την οποία ανέρχεται σε 750 άτομα (επιστημονικό και εργατοτεχνικό) προσωπικό για όλη τη χώρα.

Στη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής Τριφυλίας προβλέπεται να προσληφθούν τέσσερις τομεάρχες δακοκτονίας (Π.Ε. ή Τ.Ε.) και δύο εργατοτεχνίτες (Υ.Ε.)

Γενικό αίτημα των ΔΑΟΚ όλης της χώρας είναι η αύξηση του προσωπικού στα επίπεδα του 2010 (όταν το εποχικό προσωπικό για την καταπολέμηση του δάκου ανερχόταν στα 4.316 άτομα), γιατί όπως αναφέρουν δεν είναι δυνατόν το ίδιο έργο να το κάνουν σωστά εργαζόμενοι που έχουν μειωθεί κατά 50-70% και να γίνει σωστός έλεγχος εφαρμογής της δακοκτονίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο συμπαρίσταται στο δίκαιο αίτημα των ΔΑΟΚ για αύξηση του εποχικού προσωπικού στα επίπεδα του 2010.

Επιπλέον ζητάμε:

α) Την αύξηση του μόνιμου επιστημονικού προσωπικού (γεωπόνους - κτηνιάτρους) της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, ώστε να μπορεί να στηρίξει ουσιαστικά και αποτελεσματικά τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μας χωρίς επιπλέον οικονομική τους επιβάρυνση και το «σπρώξιμο» αγροτών και κτηνοτρόφων στην εγκατάλειψη των αγροτικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων τους και την ερημοποίηση της υπαίθρου και των ορεινών χωριών της Τριφυλίας. (Η μία κτηνίατρος που υπηρετεί σήμερα στη ΔΑΟΚ Τριφυλίας δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη γραφειοκρατικών αναγκών της υπηρεσίας).

β) Την αύξηση της χρηματοδότησης προς τις Περιφέρειες και τους δήμους από τον κρατικό προϋπολογισμό για έγκαιρη προμήθεια του φυτοπαθολογικού υλικού καταπολέμησης του δάκου και την κάλυψη της μισθοδοσίας του προσωπικού που θα προσληφθεί».

Κ.Μπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER