Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023 08:11

Ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου Καλαμάτας (βίντεο)

Την έγκριση της δημοπράτησης του έργου της ενεργειακής αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 920.000 ευρώ, εξασφάλισε ο δήμος.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020” και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Για μια ακόμα θετική εξέλιξη έκανε αναφορά ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, παρατηρώντας ότι “με συντονισμένες ενέργειες βρισκόμαστε ήδη στη φάση να εκκινήσει ο διαγωνισμός για την υλοποίησή του”, επισημαίνοντας πως το έργο κινδύνευσε να χαθεί.

Το έργο αφορά σε εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του Κολυμβητηρίου Καλαμάτας, μέσω της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (χρήση συστήματος γεωθερμίας, συστήματος ηλιοθερμίας και προβολέων τεχνολογίας Led).

Ο δήμαρχος δήλωσε πως θα προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, εκτιμώντας πως τα έξοδα θα μειωθούν κατά 80% - είναι 20.000 ευρώ το μήνα -, υπογραμμίζοντας ότι το όφελος είναι σε οικονομικό και σε περιβαλλοντικό επίπεδο, υπηρετώντας και την πολιτική κατεύθυνση που έχει δοθεί στο δήμο μέσα και από τη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030.


NEWSLETTER