Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 08:09

Δημοπρατείται η αποχέτευση Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από τον

 

Υπεγράφη χθες από το δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη η διακήρυξη δημοπράτησης του έργου «Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων, αγωγός μεταφοράς ακαθάρτων και αγωγός διάθεσης οικισμού Γαργαλιάνων».

Το έργο, εκτιμώμενης αξίας 11,4 εκ. ευρώ, αποτελεί το πρώτο και σημαντικότερο κομμάτι του έργου του βιολογικού καθαρισμού Γαργαλιάνων. Η πραγματοποίησή του είναι «αποτέλεσμα της αποφασιστικότητας, της μεθοδικότητας, της συντονισμένης προσπάθειας και της συλλογικής δουλειάς της παρούσας δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών της» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Λεβεντάκης.

Αναλυτικά ο δήμαρχος αναφέρει: «Υπεγράφη η διακήρυξη της, με ανοιχτή διαδικασία, επιλογής αναδόχου για την κατασκευή του έργου «Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων, αγωγός μεταφοράς ακαθάρτων και αγωγός διάθεσης οικισμού Γαργαλιάνων». Πρόκειται για το πρώτο και σημαντικό βήμα, ενός μεγάλου έργου, όπως είναι αυτό του ΒΙΟΚΑ Γαργαλιάνων (βιολογικού Γαργαλιάνων), το οποίο αποτέλεσε προσωπικό μου στοίχημα από την πρώτη ημέρα ανάληψης της θητείας μου ως δημάρχου Τριφυλίας.

Όπως και πάγιο αίτημα των κατοίκων της πόλης των Γαργαλιάνων, αφού από το έτος 1992 που ξεκίνησαν οι μελέτες έως και σήμερα, τα πάντα είχαν μείνει μετέωρα.

Η πραγματοποίηση του έργου αυτού επί δημαρχοντίας μου είναι αποτέλεσμα της αποφασιστικότητας, της μεθοδικότητας, της συντονισμένης προσπάθειας και της συλλογικής δουλειάς της παρούσας δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών της. Και συνεχίζουμε... Με σκοπό μας εντάξεις, χρηματοδοτήσεις και υλοποιήσεις και άλλων μεγάλων έργων στον δήμο μας!».

Κ.Μπ.