Σάββατο, 01 Απριλίου 2023 19:39

Προκαταρκτική εξέταση για τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Προκαταρκτική εξέταση για τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας

 

Προκαταρκτική εξέταση για τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας είναι σε εξέλιξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας μετά τη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει ο πρόεδρος της Επιχείρησης Χαράλαμπος Αυρηλιώνης.

Η μήνυση υποβλήθηκε από τον κ. Αυρηλιώνη κατά παντός υπευθύνου τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν και κατέθεσε στην Εισαγγελία το πόρισμα του ορκωτού λογιστή που είχε διενεργήσει ειδικό έλεγχο -όπως είχε αποφασιστεί από τη  νέα δημοτική αρχή- για την πιστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων και των παγίων της ΔΕΥΑΤ, σχετικά με την παράδοση - παραλαβή που είχε γίνει από το Δήμο Τριφυλίας στη ΔΕΥΑΤ το 2015.

Με την προκαταρκτική εξέταση διερευνάται αν έχουν διαπραχθεί αδικήματα για υπεξαίρεση, ψευδή βεβαίωση για όφελος ή βλάβη και απιστία με ζημία, όλα εις βάρος του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου που είναι η ΔΕΥΑΤ και για ποσό άνω των 120.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται την τελευταία εβδομάδα κλήθηκαν για ανωμοτί καταθέσεις οι αιρετοί της επιτροπής παράδοσης - παραλαβής του 2015, καθώς και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ κατά την περίοδο 2015-2019. 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER