Παρασκευή, 07 Απριλίου 2023 20:23

Παρέμβαση Δριμή για έργα αγροτικής οδοποιίας

Παρέμβαση Δριμή για έργα αγροτικής οδοποιίας

 

Μετά από 4 χρόνια έφερε η δημοτική αρχή Τριφυλίας ως έκτακτο τον διαγωνισμό για το έργο “Τεχνικά έργα αγροτικής οδοποιίας” επισημαίνει ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Δριμής.

Αναλυτικά ο κ. Δριμής αναφέρει: «Τέλος Μαρτίου 2023, με τη διαδικασία του επείγοντος η δημοτική αρχή Λεβεντάκη και συνοδοιπόρων αποφάσισε τη δημοπράτηση του έργου “Τεχνικά έργα αγροτικής οδοποιίας” του Δήμου Τριφυλίας, προϋπολογισμού 348.000,00 ευρώ. Το έργο αφορά, κυρίως, σε κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης για την αντιμετώπιση επικίνδυνων κατολισθήσεων των δρόμων και σε τεχνικά συλλογής και αποχέτευσης ομβρίων στις Κοινότητες Σιτοχωρίου, Καρυών, Πλατανίων, Ραφτόπουλου, Καλλίτσαινας, Περδικονερίου, Βανάδας, Μουριατάδας, Άνω Πόλη Κυπαρισσίας, Ξηροκάμπου, που είχαν διαγνωστεί από την άνοιξη του 2019!

Το έργο είχε δημοπρατηθεί το 2019 καθώς υπήρχε μελέτη και έκτακτη χρηματοδότηση 200.000 ευρώ από το ΥΠ.ΕΣ. Η δημοτική αρχή Λεβεντάκη και οι κατά καιρούς συνοδοιπόροι της σταμάτησαν τη διαδικασία ανάδειξης αναδόχου και υλοποίησης του έργου το 2020. Άφησαν τα χρήματα να σιτεύουν και τα σοβαρά και επικίνδυνα προβλήματα να ταλαιπωρούν και να θέτουν σε κίνδυνο τους κατοίκους των κοινοτήτων μας.

Επί τέσσερα χρόνια μηχανεύονταν τρόπους κατάτμησης του ενιαίου έργου, ώστε να ασκήσουν την αγαπημένη τους συνήθεια των απευθείας αναθέσεων. Καθυστερούσαν το έργο για να «εκβιάσουν» την αντιπολίτευση να εγκρίνει την κατάτμησή του σε επιμέρους μικροέργα. Παράλληλα παραπλανούσαν τους προέδρους των κοινοτήτων, που εύλογα διαμαρτύρονταν για την επικινδυνότητα των δρόμων από τις κατολισθήσεις/υποχωρήσεις, λέγοντάς τους πως δεν τους επιτρέπουν ο Δριμής και ο Μερκούρης να κάνουν το κάθε επιμέρους έργο στο χωριό τους. Λες και εμείς διοικούμε το δήμο και όχι αυτοί. Λες και δεν τους έχω δηλώσει δημόσια πως «τους επιτρέπω να κάνουν το έργο», αφού ήθελαν την άδειά μου (άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!).

Το κήρυγμά τους γνωστό. Το ίδιο και η πρόθεσή τους: Με τους διαγωνισμούς αργείς, ενώ με τις απευθείας αναθέσεις και τις μηδενικές εκπτώσεις πας γρήγορα.

Έστω και μετά από 4 χρόνια αποφάσισαν το νέο διαγωνισμό! Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Ελπίζουμε μόνο να μην τον σταματήσουν και αυτόν!».