Δευτέρα, 17 Απριλίου 2023 10:27

Πώληση τάφων στο παλαιό κοιμητήριο Φιλιατρών

Πώληση τάφων στο παλαιό κοιμητήριο Φιλιατρών

Την πώληση τάφων στο παλαιό κοιμητήριο της Κοινότητας Φιλιατρών αποφάσισε ομόφωνα η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας εγκρίνοντας την σχετική απόφαση του Συμβουλίου Κοινότητας Φιλιατρών.

Η πώληση των τάφων θα γίνεται εφόσον εφαρμόζονται τα κάτωθι:

1. Να γίνεται έλεγχος των ονομάτων των κατόχων των τάφων σύμφωνα με:

Το παλαιό βιβλίο καταγραφής των τάφων. Την ονομαστική καταγραφή των τάφων που είχε πραγματοποιηθεί στο παλαιό Κοιμητήριο, κατά την τελευταία χρονική περίοδο που υφίσταται ο Δήμος Φιλιατρών.

2. Να γίνεται έλεγχος για ανιόντες ή κατιόντες των παλαιών κατόχων των τάφων του παλαιού κοιμητηρίου, σύμφωνα με το Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης.

 3. Τήρηση του άρθρου 12 παράγραφος 3 του καταστατικού του Κοιμητηρίου

της Κοινότητας Φιλιατρών (πρώην Δήμου Φιλιατρών), που αναφέρει τα κάτωθι: «Τάφοι νομίμω τίτλω κτισθέντες αλλά από 30ετίας τουλάχιστον μη

χρησιμοποιθέντες υπό των δικαιούχων περιέχονται είς τον Δήμον, της διατάξεως ταύτης ισχυούσης και εις τους δικαιούχους οίτινες από 30ετίας είναι

εγκατεστημένοι εις την αλλοδαπήν και ο τάφος παραμένει αχρησιμοποίητος πέραν της 30ετίας».

Να σημειώσουμε πώς όπως τονίστηκε στην συζήτηση του σχετικού θέματος οι τιμές για το παλαιό κοιμητήριο για μονό τάφο είναι 586,94 ευρώ και για διπλό 733,68. Ενώ οι αντίστοιχες για το νέο κοιμητήριο είναι 1.173,88 ευρώ και 2.054,29 ευρώ.

 

Κ.Μπ.