Πέμπτη, 11 Μαϊος 2023 20:17

Νέα εισήγηση για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας

Νέα εισήγηση για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας

 

Νέα εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας αποφάσισε χθες σε έκτακτη συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή του δήμου.

Στην εισήγηση περιλαμβάνεται και το έργο των αστικών αναπλάσεων ύψους 2 εκ. ευρώ, που αφορούν την Κυπαρισσία (1,5 εκ. ευρώ) και τα Φιλιατρά (500.000 ευρώ). Επίσης περιλαμβάνεται και το έργο ανάπλασης της πλατείας Γαργαλιάνων, που έχει αποτελέσει και το σημείο τριβής μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

Για το έργο αυτό ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης σε συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει στους Γαργαλιάνους είχε πει ότι θα ζητηθεί από την Περιφέρεια να αφαιρεθεί, ενώ στη συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε αναφέρει ότι δεν γίνεται να αφαιρεθεί. Χθες εκδόθηκε απόφαση της Περιφέρειας, με την οποία ακυρώνεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την κατά πλειοψηφία ψήφιση της εναλλακτικής πρότασης του τεχνικού προγράμματος που είχαν εισηγηθεί και ψηφίσει οι αντιπολιτεύσεις. Αιτία της ακύρωσης, όπως και τις προηγούμενες φορές, είναι η μη εγγραφή του έργου της πλατείας Γαργαλιάνων.

Σημειώνεται ότι τη συγκεκριμένη ακυρωτική απόφαση «οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον μπορεί να την προσβάλει εντός ενός μηνός από την έκδοση της απόφασης ή από την κοινοποίησή της ή αφότου έλαβε γνώση αυτής στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006».

Κ.Μπ.

 

(Φωτογραφία αρχείου)