Σάββατο, 13 Μαϊος 2023 19:14

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Ψήφισμα για παράταση συμβάσεων κοινωφελούς εργασίας

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Ψήφισμα για παράταση συμβάσεων κοινωφελούς εργασίας

 

Ομόφωνα δεκτό έκανε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας το αίτημα 32 εργαζομένων για την έκδοση ψηφίσματος ζητώντας την «παράταση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας σε δήμους, Περιφέρειες, ΚΚΠΠ, υπηρεσίες υπουργείων και άλλων φορέων (ΔΠ/2022) τουλάχιστον μέχρι και τη λήξη των αυτοδιοικητικών εκλογών τον Οκτώβριο του 2023».

Στο σχετικό αίτημα σημειώνεται: «Με το παρόν έγγραφο επιθυμούμε να σας εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας αναφορικά με τη συνέχιση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας σε δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών / συναφείς φορείς, υπηρεσίες υπουργείων και άλλων φορέων των εργαζομένων σε αυτό (περίπου 20.000 άτομα πανελλαδικά), δεδομένου ότι οι συμβάσεις μας αναμένεται να λήξουν μεταξύ Μαΐου-Ιουνίου 2023, δηλαδή εν μέσω των επικείμενων εκλογών.

Ως εργαζόμενοι δεν είμαστε αναλώσιμοι, ζητούμε εργασία ανεξάρτητα από τον χρόνο που υπηρετούμε, καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες στους φορείς που εργαζόμαστε. Δεδομένης της χρονικής συγκυρίας, ενόψει της τουριστικής - θερινής περιόδου (λήξη προγράμματος Μάιος - Ιούνιος 2023) είναι δύσκολη η ανεύρεση εργασίας, γεγονός που θα μας καταδικάσει σε καθεστώς παρατεταμένης ανεργίας. Αν λάβουμε υπόψη και την αύξηση του πληθωρισμού, την ακρίβεια και την οικονομική κρίση, η οποία έχει συρρικνώσει ραγδαία το εισόδημά μας, διεκδικούμε την παραμονή όλων των συμβασιούχων στη δουλειά μας τουλάχιστον μέχρι και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερης σημασίας τόσο σε επίπεδο απασχόλησης όσο και τοπικής ανάπτυξης και η ορθή και αποτελεσματική υλοποίησή του αποφέρει σημαντικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες.

Με δεδομένο ότι οι δήμοι και όλοι οι φορείς του Δημοσίου καλύπτουν σήμερα μεγάλο μέρος των αναγκών τους με εποχικό προσωπικό, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις αρμοδιότητες και ευθύνες που τους έχουν δοθεί από το κεντρικό κράτος, ότι οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό είναι μεγάλες εξαιτίας του μεγάλου αριθμού εργαζομένων που έχουν συνταξιοδοτηθεί τα τελευταία χρόνια χωρίς να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν με νέες προσλήψεις, είναι αναγκαία η παραμονή μας στους φορείς που εργαζόμαστε.

Με τη λήξη του προγράμματος που «τρέχει» οι δήμοι θα χάσουν τις πολύτιμες υπηρεσίες εργαζομένων που καλύπτουν μέρος των υπηρεσιακών αναγκών».

Κ.Μπ.