Δευτέρα, 29 Μαϊος 2023 08:54

Δήμος Δυτικής Μάνης: Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος ο Δ. Γιαννημάρας - Πώς διαμορφώνεται το προεκλογικό σκηνικό

Δήμος Δυτικής Μάνης: Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος ο Δ. Γιαννημάρας - Πώς διαμορφώνεται το προεκλογικό σκηνικό

Σελίδα αλλάζει ο Δήμος Δυτικής Μάνης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, καθώς θα εκλεγεί δήμαρχος νέο πρόσωπο. Και αυτό γιατί ο δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας (ήταν δήμαρχος και την περίοδο 2011 - 2014) δεν θα είναι υποψήφιος, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος σε δήλωσή του στην “Ε”, ανακοινώνοντας τον διάδοχό του.

Υποψήφιος, όμως, δεν θα είναι και ο τέως δήμαρχος Γιάννης Μαραμπέας (ήταν την περίοδο 2015 - Αύγουστος 2019), καθώς ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας έχει αποσυρθεί εδώ και καιρό από τα δημοτικά πράγματα.

Ο Γ. Μαραμπέας ήταν δήμαρχος Λεύκτρου, ο μοναδικός του καποδιστριακού δήμου 1999 – 2010, καθώς είχε επικρατήσει και στις 3 εκλογικές διαδικασίες.

ΘΟΛΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΠΙΟ

Ομως, εξαιτίας και της διαδοχής, το προεκλογικό τοπίο εξακολουθεί να είναι θολό στον Δήμο Δυτικής Μάνης και υπάρχουν αρκετοί επίδοξοι – υποψήφιοι δήμαρχοι (θυμίζει το 2015 και τις εκλογές της απλής αναλογικής), οι οποίοι δεν είναι σίγουρο πως θα πάνε μέχρι το τέλος και θα διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο.

Μέχρι τώρα την κάθοδό τους έχουν ανακοινώσει ο επιχειρηματίας Γιώργος Χιουρέας, νέο πρόσωπο και ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μπασάκος, επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, σύμβουλος μειοψηφίας σε όλα τα μέχρι τώρα Δημοτικά Συμβούλια και 3 θητείες δήμαρχος Αβίας (ο μοναδικός).

Την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι έχουν εκδηλώσει και κάνουν κινήσεις για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων ο αντιδήμαρχος Ευάγγελος Ανδροβιτσανέας, σύμβουλος της μειοψηφίας (υποψήφιος δήμαρχος το 2019) και ο σύμβουλος της μειοψηφίας Αλέξης Ρουτζούνης (υποψήφιος δήμαρχος το 2019 και αντιδήμαρχος στην πρώτη δημοτική αρχή Γιαννημάρα).

Υποψήφιο δήμαρχο θα έχει και η “Λαϊκή Συσπείρωση”, η παράταξη του ΚΚΕ και θα είναι ο Αρις Κομπότης, υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο οποίος πήγε καλά στην περιοχή της Μάνης.

ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΜΑΡΑ

Τέλος, το τελευταίο όνομα υποψηφίου που ακούγεται στην περιοχή, είναι ο αρχιτέκτονας Διακουμής (Μάκης) Κυβέλος, ως διάδοχος της παράταξης του δημάρχου, όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος ο κ. Γιαννημάρας. Μάλιστα, ο δήμαρχος μας είπε ότι τέθηκε στη διάθεση του κ. Κυβέλου ως απλός στρατιώτης.

Το ζήτημα είναι αν όλοι αυτοί οι ενδιαφερόμενοι θα καταφέρουν να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο και να πάνε ως υποψήφιοι δήμαρχοι μέχρι το τέλος, καθώς υπάρχει η δυσκολία της εύρεσης υποψηφίων προέδρων και μελών στα Συμβούλια των Κοινοτήτων. Και αυτό γιατί ο Δήμος Δυτικής Μάνης έχει αρκετά χωριά και το αγκάθι είναι αυτά με πληθυσμό από 200 κατοίκους και πάνω, που έχουν πλέον 3μελή Συμβούλια και απαιτούνται ισάριθμοι υποψήφιοι.

Γ.Σ.