Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2023 17:40

Υψηλοί τόνοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Υψηλοί τόνοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

 

Καταιγισμό πυρών από τους επικεφαλής παρατάξεων των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας δέχθηκε χθες το απόγευμα, η δημοτική αρχή, για τη σοβαρή ζημιά στη δεξαμενή ύδρευσης στο Πήδημα και τις πολύωρες διακοπές νερού.

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος σημείωσε ότι τον σόκαρε η κατάσταση που βρισκόταν η δεξαμενή και για το γεγονός ότι δεν έχει προβλεφθεί εναλλακτικός τρόπος υδροδότησης της πόλης. Κι επιρρίπτοντας ευθύνες στη δημοτική αρχή, ρώτησε “μπορεί να σας έχουμε εμπιστοσύνη, όταν τρέχετε πίσω από τα γεγονότα;”. Επέρριψε ευθύνες και στην κυβέρνηση που δεν αξιολόγησε σωστά την κατάσταση και σταμάτησε το έργο του νέου αγωγού μεταφοράς νερού Φ800 και ζήτησε να βρεθεί νέα χρηματοδότηση για τη νέα εξισωτική δεξαμενή ύδρευσης στο Πήδημα.

Ο Βασίλης Τζαμουράνης μίλησε για απρονοησία των υπευθύνων, εκείνων που διοικούν διαχρονικά τον Σύνδεσμο Υδρευσης και τη ΔΕΥΑΚ. Αναφερόμενος στο έγγραφο του 2015 για παρεμβάσεις στη δεξαμενή, παρατήρησε ότι δεν ήταν πρωτόγνωρο αυτό που έγινε και απάντησε σε “μισθοφόρους  που ύπουλα” προσπαθούν να τον εμπλέξουν, ότι ως διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών υπέγραψε, θεώρησε μελέτη του 2013, όπως είχε υπηρεσιακή υποχρέωση. Και απηύθυνε ερωτήματα, καταλογίζοντας ευθύνες στη δημοτική αρχή.

Εντονη κριτική ασκήθηκε και από άλλους επικεφαλής και συμβούλους της μειοψηφίας.

Από τις απαντήσεις, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας επέρριψε ευθύνη στον Β. Τζαμουράνη ότι το 2013 θεώρησε μελέτη για τη δεξαμενή που έγινε από την υπηρεσία, την οποία διηύθυνε και δεν προέβλεπε σοβαρή παρέμβαση.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κώστας Αθανασόπουλος επέμεινε ότι η μεγάλη ζημιά δεν μπορούσε να προβλεφθεί.

Απαντήσεις έδωσε και ο τεχνικός προϊστάμενος του Συνδέσμου Γιώργος Μπελογιάννης.

Στη συνεδρίαση που συνεχιζόταν μέχρι αργά, αναμενόταν και η απάντηση - τοποθέτηση του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου.

Γ.Σ.