Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023 14:48

Δήμος Τριφυλίας: 11 Ιουλίου η απόφαση για χρήση αιγιαλού

Δήμος Τριφυλίας: 11 Ιουλίου η απόφαση για χρήση αιγιαλού

 

Στις 11 Ιουλίου, εν μέσω καλοκαιρινής σεζόν, θα γίνει από το Δήμο Τριφυλίας η δημοπρασία για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού σε παραλίες για καντίνες, ξαπλώστρες και θαλάσσια σπορ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, έγινε ο καθορισμός όρων, προϋποθέσεων, τεχνικών θεμάτων, αναγκαίων λεπτομερειών και διαδικασίας για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού παραλίας προς τρίτους, με σύναψη μισθωτικής σχέσης έναντι ανταλλάγματος, για λειτουργία τροχήλατης καντίνας, αυτοκινούμενης ή μη και για τοποθέτηση ομπρελών-ξαπλωστρών, σε θέσεις αιγιαλού παραλίας Δ. Τριφυλίας (περιοχές Natura). Αυτές είναι: Θέση «Χρυσή Αμμος Μάτι» για ομπρέλες-ξαπλώστρες 500 τ.μ. με ελάχιστο όριο προσφοράς 3.000 ευρώ. Θέση «Σεργιάνη» για θέση τροχήλατης καντίνας 15 τ.μ. με ελάχιστο όριο 3.000 ευρώ, για ομπρέλες-ξαπλώστρες 500 τ.μ. με ελάχιστη προσφορά 3.000 ευρώ. Θέση «Καρτελάς» για τροχήλατη καντίνα 15 τ.μ. με ελάχιστη προσφορά 4.500 ευρώ, για ομπρέλες-ξαπλώστρες 500 τ.μ. με ελάχιστη προσφορά 3.000 ευρώ. Θέση «Μπούκα» για τροχήλατη καντίνα 15 τ.μ. με ελάχιστη προσφορά 3.000 ευρώ. Θέση «Οικισμός Αϊ-Γιαννάκη 1» για τροχήλατη καντίνα 15 τ.μ. με ελάχιστη προσφορά 3.000 ευρώ.

Επίσης έγινε ο καθορισμός όρων, προϋποθέσεων, τεχνικών θεμάτων, αναγκαίων λεπτομερειών και διαδικασίας για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού παραλίας προς τρίτους, με σύναψη μισθωτικής σχέσης έναντι ανταλλάγματος, για εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων

αναψυχής σε θέσεις αιγιαλού-παραλίας Δ. Τριφυλίας και πιο συγκεκριμένα για τη θέση «Λαγκούβαρδος» 15 τ.μ. για θαλάσσια μέσα αναψυχής με ελάχιστο όριο προσφοράς 3.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η παραχώρηση γίνεται για 3 χρόνια και η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, ενώ θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα

Κυπαρισσίας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας και θα ξεκινήσει ανά θέση από τις 10 το πρωί.

 

Κ.Μπ.