Τρίτη, 04 Ιουλίου 2023 09:03

Αισιοδοξία Βασιλόπουλου για παράδοση της μαρίνας

Αισιοδοξία Βασιλόπουλου για παράδοση της μαρίνας

 

Την αισιοδοξία του ότι θα λυθούν τα προβλήματα παράδοσης της μαρίνας Καλαμάτας, για να γίνει νέος διαγωνισμός παραχώρησης και αξιοποίησής της, εξέφρασε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, απαντώντας σε ερώτηση - παρέμβαση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλη Κοσμόπουλου.

Ο τελευταίος ζήτησε ενημέρωση από τον δήμαρχο για το πού βρίσκεται η υπόθεση της μαρίνας, για το πότε έληξε η μίσθωσή της, για το ποιος εισπράττει, για το αν έγινε η διοικητική αποβολή.

“Πήραμε και μια απόφαση για τη διαπιστωτική που είχε έρθει από το υπουργείο, κάναμε όλες τις κινήσεις, έχουμε στείλει τα έγγραφα που χρειάζεται, αλλά δεν μας απάντησε η εταιρεία”, είπε ο δήμαρχος και παρατήρησε: “Στείλαμε δεύτερο έγγραφο που ζητούσαμε να μας καταθέσει συμβόλαια, χρηματοδοτήσεις, όλα αυτά που πρέπει για να παραλάβουμε. Πήραμε μια αρνητική απάντηση στην αρχή. Εγινε μια συζήτηση πριν από λιγότερο από μία εβδομάδα στο γραφείο μου γι’ αυτό το θέμα. Πήραμε την τελική απάντηση ότι θα μας καταθέσουν ένα έγγραφο ότι δέχονται να έρθουμε σε συζήτηση, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία του πρωτοκόλλου παράδοσης - παραλαβής και πλέον ο δήμος θα αναλάβει τη διαχείριση”.

Για το αν θα δοθούν αναδρομικά δήλωσε ότι “μας έχει απαντήσει ο ιδιοκτήτης της μαρίνας Α.Ε. ότι προφανώς θα έρθουν αναδρομικά και τα χρήματα από τότε που έχει βγει η διαπιστωτική και κατέληξε πως περιμένει τις αμέσως επόμενες ημέρες η τελική απάντηση να γίνει πράξη.

Γ.Σ.