Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2023 08:12

Νέα παράταση για ανάπλαση Πλαστήρα

Νέα παράταση για ανάπλαση Πλαστήρα

 

Μια ακόμα παράταση, την 7η κατά σειρά(!), έως τις 30 Σεπτεμβρίου, για την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης της οδού Πλαστήρα, στη Δυτική Παραλία, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, στην τελευταία του συνεδρίαση.

Η προηγούμενη, κατά 3 μήνες που έληξε στις 30 Ιουνίου είχε δοθεί για να φτιαχθεί ο κυκλικός κόμβος που προβλεπόταν από τη μελέτη στην αρχή της Πλαστήρα, στη διασταύρωση με την Αρτέμιδος, ο οποίος, ωστόσο, παραμένει σε εκκρεμότητα.

Η ανάδοχος εταιρεία ζήτησε παράταση 4 μηνών, έως τις 31 Οκτωβρίου, αλλά η υπηρεσία εισηγείται έναν λιγότερο, εκτιμώντας ότι “από τη στιγμή της υπογραφής των Σ.Σ. ήτοι την 30.5.2023 απαιτείται εύλογα ικανός χρόνος για την εκτέλεση του επιπλέον φυσικού αντικειμένου που προκύπτει, τον οποίο συνυπολογίζοντας το 15ήμερο διάστημα του Αυγούστου κατά το οποίο προμηθευτές και συνεργεία δεν λειτουργούν, θα είναι δυνατό να ολοκληρωθεί εντός 3 μηνών”.

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου επιβεβαιώθηκε ότι η νέα παράταση δίνεται για να κατασκευαστεί ο κυκλικός κόμβος και να ολοκληρωθεί ο ποδηλατόδρομος.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος υπενθύμισε ότι έχει ζητήσει ένα κείμενο με συγκεκριμένα στοιχεία του έργου, που αφορούν την 1η και 2η συμπληρωματική σύμβαση. Και αναρωτήθηκε αν η παρέμβαση του κυκλικού κόμβου θα δουλευτεί μέσα στο καλοκαίρι, “θα κόψουμε την κίνηση στην Αρτέμιδος για να γίνει το έργο;” κι εκτίμηση ότι σίγουρα θα χρειαστεί και νέα παράταση.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο της ανάπλασης της οδού Πλαστήρα, προϋπολογισμού 1.419.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υλοποιείται από την Τσερπές - Κωτσάκης - Παπαδέας Ο.Ε με έκπτωση 57,36% και η συμβατική του προθεσμία ήταν 180 ημέρες μέχρι 30 Μαΐου 2021(!).

Παρόλα αυτά το έργο της Πλαστήρα που έχει τελειώσει στο μεγαλύτερο μέρος του και κυκλοφορείται κανονικά, είναι αυτό που υλοποιήθηκε με τους πιο γρήγορους ρυθμούς από άλλα παρόμοια έργα στο Δήμο Καλαμάτας (!), σε αυτή τη δημοτική θητεία.

Γ.Σ.