Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013 15:05

Δικτατορικό τρόπο άσκησης του δημαρχιακού αξιώματος καταγγέλλει ο Μπεχράκης

Δικτατορικό τρόπο άσκησης του δημαρχιακού αξιώματος καταγγέλλει ο Μπεχράκης

Για αντιδημοκρατική λειτουργία, αλλά και για δικτατορικό τρόπο άσκησης του δημαρχιακού αξιώματος κάνει λόγο μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής του "Δικτύου Ενεργών Πολιτών" Σταμάτης Μπεχράκης εξηγώντας ουσιαστικά τους λόγους , που οδήγησαν την παράταξη του να αποχωρήσει από την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Αντιδημοκρατική λειτουργία, ασφυξία στο διάλογο και την ενημέρωση των πολιτών, δικτατορικό τρόπο  άσκησης του δημαρχικού αξιώματος  είναι οι ουσιαστικοί λόγοι που οδήγησαν στην αποχώρηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Συνεδρίαση  με 50 θέματα που μεταξύ άλλων που περιλαμβάναν , τεχνικό πρόγραμμα, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης, ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων  μεταξύ Φραντζή και Ξενοφώντος,  τη ψηφοφορία για τη  συμφωνία που επιθυμεί να υπογράψουμε ο κ. Φούχτελ. Μισή ώρα ήταν η πρόβλεψη με χρονικό  προγραμματισμό συνεδρίασης  για  θέμα όπως ο ταμειακός απολογισμός και ισολογισμός του 2012. Μονο οι εισηγήσεις διαρκούν μισή ώρα. Ενω  στα συμπεράσματα των ορκωτών λογιστών δεν υπήρχαν γραπτές απαντήσεις πάνω σε αυτά από τις οικονομικές δημοτικές υπηρεσίες .  Ζητήσαμε να διασπασθούν τα θέματα σε δύο συνεδριάσεις πρόταση  που απορρίφθηκε . 

 Ο πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου  έκφρασε με κυνικό και συνοπτικό τρόπο τη λογική που έχει η δημοτική αρχή και εξηγεί γιατί έδωσε   πολυσέλιδες εισηγήσεις μια μέρα πριν στη δημοσιότητα . Επειδή το ελάχιστο νόμιμο όριο για να μην υπάρξουν συνέπειες για την δημοτική αρχή   είναι αυτό το όριο. Την ιδια στιγμή παρουσίαζαν σχολικό σόου σε βιντεοπροτζέκτορα γραφήματα που είχαν "επεξεργαστεί" με την άνεση χρόνου  προετοιμασίας που προφανώς αυτοί είχαν,  εκμεταλλευόμενοι καταχρηστικά τη θέση τους στην εκτελεστική λειτουργία του δήμου.

Την  ίδια μέρα  η  φιλομνημονιακή δημοτική αρχή  της Καλαμάτας με απευθείας ανάθεση  ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες του στενού πυρήνα λειτουργιών της αυτοδιοίκησης χωρίς να έχει ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και ας το   αφορά άμεσα  η απομαγνητοφώνηση των πρακτικών των συνεδριάσεων των συλλογικών οργάνων  .

Κάποιοι φαίνεται  θεωρούν   το δήμο ιδιοκτησία τους.Στις εκλογές οι δημότες θα αποφασίσουν  αν θέλουν ακόμα ένα τοπικό Μαξίμου στην αυλή τους .Οι 400.000 ευρώ (40- 50 ευρώ ανα οικογένεια)  που δαπανήθηκαν και δεν μπόρεσαν να μπουν σε άλλους κωδικούς  για δημόσιες σχέσεις το 2012 δεν θα φτάσουν για την επανεκλογή τους".