Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2023 08:47

Έκρυβαν την αλήθεια για το σχέδιο της Κηπούπολης - Παραμένει στις υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας

Έκρυβαν την αλήθεια για το σχέδιο της Κηπούπολης - Παραμένει στις υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας

 

Μέχρι τώρα η δημοτική αρχή της Καλαμάτας έκρυβε την αλήθεια για το σχέδιο της Κηπούπολης.

Η υπόθεση της μεταγραφής της πράξης εφαρμογής της στο Κτηματολόγιο παραμένει στις υπηρεσίες του δήμου. Δεν έχει πάει ακόμα στο αρμόδιο τοπικό Γραφείο του Κτηματολογίου και παραμένει σε εκκρεμότητα στα συρτάρια του δήμου, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος το Δημοτικό Συμβούλιο, παραδεχόμενος εμμέσως, ότι μέχρι τώρα δεν έλεγαν την αλήθεια, απαντώντας σε ερωτήσεις των συμβούλων της μειοψηφίας.

Και ο δήμος αναζητεί τώρα ένα δικηγορικό γραφείο εξωτερικό να του αναθέσει την υπόθεση, για να μπορέσει να τελειώσει γρήγορα και  να την προωθήσει, επιτέλους, στο τοπικό Γραφείο του Κτηματολογίου.

Η ενημέρωση του δημάρχου έγινε στο προχθεσινό Συμβούλιο, όπου ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας και υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Τζαμουράνης, επανερχόμενος με νέα ερώτησή του, μετά από ρεπορτάζ της “Ε”, ζήτησε “με σαφήνεια να μας απαντήσετε τι ακριβώς συμβαίνει με αυτή την υπόθεση”.

Στο θέμα της Κηπούπολης αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος, που δεν έκανε ερωτήσεις, γιατί “θα λάβω απαντήσεις οι οποίες περιέχοντας βολικές δικαιολογίες - με απόκρυψη της πραγματικότητας και μισές αλήθειες - δεν θα με ικανοποιήσουν, επισημαίνοντας ότι μεταξύ των ζητημάτων που θα έθετε, θα ήταν “η πρόοδος της καταγραφής στο Κτηματολόγιο των οικοπέδων στην Κηπούπολη, ώστε να ολοκληρωθεί επιτέλους η πολεοδόμηση της περιοχής”.

Απαντώντας, ο Θαν. Βασιλόπουλος είπε ότι “προσπαθούμε να βρούμε ένα δικηγορικό γραφείο εξωτερικό να του αναθέσουμε, για να μπορέσουμε να αναλάβει και να τελειώσει γρήγορα” και πρόσθεσε: “Διαφορετικά θα καθυστερήσουμε, όπως καθυστερήσαμε με την Ανατολική Πόλη, όπου ένας δικηγόρος του δήμου είχε ασχοληθεί με αυτό και ήταν πάρα πολύ μεγάλος ο όγκος εργασίας.

Περιμένουμε ένα χαρτί από την Πολεοδομία και από τη Νομική Υπηρεσία για να αναθέσουμε σε κάποιο γραφείο εξωτερικό με κάποιο ποσό. Θα αναζητήσουμε ποιος μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά για να τρέξουν οι εργασίες γρήγορα”.

Στην ερώτηση - παρέμβασή του ο Β. Τζαμουράνης υπενθύμισε ότι “είχα ρωτήσει τον Μάρτιο πού βρίσκεται η υπόθεση της μεταγραφής της πράξης εφαρμογής στο Κτηματολόγιο” και παρατήρησε:

“Μου είχατε απαντήσει ότι ο δήμος είναι σε συνεννόηση με το Γραφείο του Κτηματολογίου και ότι πρόκειται να διαθέσει και νομικό για την επίσπευση της διαδικασίας. Σε ρεπορτάζ επισημάνθηκε ότι το Κτηματολόγιο δεν έχει πάρει ακόμα το σχετικό φάκελο. Με σαφήνεια να μας απαντήσετε τι ακριβώς συμβαίνει με αυτή την υπόθεση. Εχει γίνει τελικά η υποβολή του φακέλου με τα στοιχεία;

Υπάρχει κάποια δέσμευση πότε θα τελειώσει αυτή η υπόθεση της μεταγραφής των ιδιοκτησιών, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιηθούν οι περιουσίες των ανθρώπων που περιμένουν τόσα χρόνια;”.

Γ.Σ.