Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2023 19:30

Παραιτήθηκε o Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Παπαευσταθίου

Την παραίτησή από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας υπέβαλε σήμερα ο σύμβουλος της παράταξης “Καλαμάτα Τόπος Ζωής” Βασίλης Παπαευσταθίου, πολιτικός μηχανικός, με επιστολή του προς τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του Σώματος.

Σε αυτήν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του Οκτωβρίου με την παράταξη του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου “Δημιουργική Πρωτοβουλία”.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες την παραίτησή του είχε υποβάλει ο έτερος σύμβουλος της παράταξης Γιώργος Λαζαρίδης, για να είναι και αυτός υποψήφιος με τον συνδυασμό του δημάρχου.

Ακόμα, να επισημάνουμε ότι ο Β. Παπαευσταθίου ήταν ο πρώτος επιλαχών της παράταξης “Καλαμάτα Τόπος Ζωής” και είχε αντικαταστήσει πριν από μήνες στο Συμβούλιο, την παραιτηθείσα επικεφαλής Τόνια Κουζή, υποψήφια δήμαρχο.
Τη θέση του Β. Παπαευσταθίου στο Δ.Σ. αναμένεται να πάρει ο επόμενος επιλαχών της παράταξης Νίκος Γιουρτούμας, γιατρός.

Στην επιστολή παραίτησής του αναφέρει:

“Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Δ.Σ.
Με την παρούσα θα ήθελα να σας ενημερώσω για την πρόθεσή μου να παραιτηθώ της θέσης του Δημοτικού Συμβούλου. Παρ’ ότι η παράταξη Καλαμάτα Τόπος Ζωής, όπως είναι γνωστό, δεν πρόκειται να διεκδικήσει πάλι την ψήφο των δημοτών, τα όνειρά μας για ένα καλύτερο τόπο παραμένουν, όπως και η ανιδιοτελής διάθεσή μου για το χτίσιμο μιας ομορφότερης πόλης για εμάς και τα παιδιά μας. Για το λόγο αυτό θεωρώ ηθικό και έντιμο να παραιτηθώ της θέσης μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, με σκοπό να συμμετάσχω στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Σας ευχαριστώ για την συνεργασία και εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου”.