Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2023 21:00

Χωρίς απάντηση παρέμβαση Τζαμουράνη για αστικό στη Θουρία

Χωρίς απάντηση παρέμβαση Τζαμουράνη για αστικό στη Θουρία

Για το θέμα της επέκτασης της αστικής περιοχής στη Θουρία ρώτησε τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας και υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Τζαμουράνης, στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά απάντηση δεν πήρε.

Συγκεκριμένα, ο Β. Τζαμουράνης ρώτησε τον δήμαρχο “για την αστική ζώνη της Θουρίας τι σκοπεύετε να κάνετε; Θα προωθήσετε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην Περιφέρεια, ναι ή όχι;”.
Να υπενθυμίσουμε ότι στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος, εμμέσως πλην σαφώς, είχε παραδεχθεί, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλη Κοσμόπουλου, ότι δεν έχει στείλει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου την ομόφωνη του Δημοτικού Συμβουλίου (από τον Ιανουάριο) για την επέκταση της αστικής περιοχής (και συγκοινωνίας) στη Θουρία, όπως οφείλει, προκειμένου να την εξετάσει και να την εγκρίνει ή όχι ως αρμόδια αρχή.

Μάλιστα, ο κ. Βασιλόπουλος είχε μιλήσει για νέα δεδομένα με την αύξηση των δρομολογίων από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας και είχε δηλώσει πως θα ζητήσει και πάλι τη θέση των κοινοτήτων, όχι μόνο της Θουρίας, για το αν ικανοποιούνται από την καινούργια κατάσταση.

Απευθυνόμενος τότε στον δήμαρχο, ο Β. Κοσμόπουλος είχε σημειώσει ότι “παρανομείτε μην προωθώντας την απόφαση στην Περιφέρεια, όπως έχετε υποχρέωση. Θα μας αναγκάσετε να προβούμε σε κινήσεις που προς το παρόν αποφεύγουμε, μη θέλοντας να πλήξουμε το κύρος του θεσμού που υπηρετείτε”.

Να υπενθυμίσουμε ότι νωρίς το απόγευμα της 25ης Ιανουαρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας είπε ομόφωνα “ναι” στην επέκταση της αστικής περιοχής στη Θουρία, με την επιφύλαξη της δημοτικής αρχής που αρχικά είχε ζητήσει αναβολή, καθώς και με παρουσία κόσμου από το χωριό που υποστήριξε με θέρμη το αίτημα.

Το θέμα πήγε στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από αίτημα 18 συμβούλων της μειοψηφίας, ενώ η απόφαση - αίτηση του Συμβουλίου της Κοινότητας Θουρίας ήταν από το 2019.

Γ.Σ.