Σάββατο, 22 Ιουλίου 2023 08:25

Τρεις οι υποψήφιοι δήμαρχοι στην Οιχαλία

Τρεις οι υποψήφιοι δήμαρχοι στην Οιχαλία

 

Ρεπορτάζ: Γιάννης Σινάπης

Τρεις είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Οιχαλίας, όμως, στην τοπική κοινωνία οι ανεξάρτητοι παρατηρητές - σχολιαστές μιλούν για μεγάλη μάχη μεταξύ των δύο: Της δημάρχου Παναγιώτας Γεωργακοπούλου, επικεφαλής του συνδυασμού “Δημοτική Ενωση”

και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννη Αδαμόπουλου, από τον συνδυασμό “Αναγέννηση Ανω Μεσσηνίας”.

Ο τρίτος υποψήφιος είναι ο δημοτικός σύμβουλος - επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” (της παράταξης του ΚΚΕ) Κώστας Ρεϊτζόπουλος.

Το προεκλογικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί κι εξελίσσεται, χαρακτηρίζεται από “μεταγραφές”, μετακινήσεις συμβούλων και υποψηφίων από παράταξη σε παράταξη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και υποψηφίων από τις εκλογές του 2019, καθώς και από την προσπάθεια να ενταχθούν ως υποψήφιοι σύμβουλοι πρόσωπα με αναγνωρισιμότητα και κύρος στην τοπική κοινωνία.

Οι παρατάξεις της κ. Γεωργακοπούλου και του κ. Αδαμόπουλου έχουν “αποκτήσει” συμβούλους από τις παρατάξεις του Γιάννη Παπαδόπουλου (δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος και φέρεται να μην έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει την ερχόμενη 5ετία, ενώ ακούστηκε και για υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος) και του για πολλά χρόνια αυτοδιοικητικού Σπύρου Αδαμόπουλου.

Η παράταξη της δημάρχου τονίζει ότι έχει μαζί της τους 32 από τους 52 συνολικά προέδρους κοινοτήτων του δήμου, ενώ 5 με 6 δεν θα είναι υποψήφιοι.

Η παράταξη του κ. Αδαμόπουλου υπογραμμίζει κυρίως τις “μεταγραφές” των Γιάννη Αντωνόπουλου και Λεωνίδα Φίλου, από την παράταξη της δημάρχου, οι οποίοι διατέλεσαν και αντιδήμαρχοι.

 

Αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες μας και από πηγές των συνδυασμών:

1) Με την παράταξη της δημάρχου Παναγιώτας Γεωργακοπούλου, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι θα είναι: Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Τσάλτας, οι αντιδήμαρχοι Κώστας Δημητρακόπουλος, Ηλίας Ντονάς, Γεώργιος Τασιόπουλος και Δημοσθένης Τράγος, που είχαν εκλεγεί με την παράταξη. Ακόμα, οι αντιδήμαρχοι Θανάσης Στεφανούρης, Γιώργος Μέρμηγκας και Γιώργος Διαγούπης, που είχαν εκλεγεί με τον συνδυασμό του Γ. Παπαδόπουλου.Οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλειος Σκλήρης και Παύλος Μητρόπουλος (είχε εκλεγεί με τον συνδυασμό του Σπ. Αδαμόπουλου).

Οι νέοι υποψήφιοι που έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα:

- Δημοτική Ενότητα Ανδανίας:

Δημήτριος Γεωργακόπουλος, ελεύθερος επαγγελματίας. Μιλτιάδης Γκότσης επιχειρηματίας. Αρετή Διαμαντοπούλου, εκπαιδευτικός. Αγγελος Μιχαλόπουλος, οικονομολόγος, διδάκτωρ Πανεπιστημίου. Ηλίας Πιέρρος, επιχειρηματίας - εφοπλιστής. Κωνσταντίνος Πέτροβας, υπάλληλος ΕΑΣ Μεσσηνίας.

- Δημοτική Ενότητα Δωρίου:

Δημήτριος Γεωργιόπουλος, ελεύθερος επαγγελματίας. Γεώργιος Ηλιόπουλος, διασώστης ΕΚΑΒ. Χρυσούλα Θεοδούλου, εκπαιδευτικός. Αθανάσιος Κόλλιας εκπαιδευτικός. Δημήτριος Μπινίσκος, συνταξιούχος Δημοσίου. Τιμόθεος Μπουτσικάκης, ελεύθερος επαγγελματίας. Ευθύμιος Σταυρόπουλος, επιχειρηματίας. Γεώργιος Χρονόπουλος, πολιτικός μηχανικός.

- Δημοτική Ενότητα Μελιγαλά:

Νικόλαος Αλεξόπουλος, ιδιωτικός υπάλληλος. Δανιήλ Βλαχόπουλος, ελεύθερος επαγγελματίας. Σοφιανός Γυπατίδης, γ.γ. - υπάλληλος Περιφέρειας. Κωνσταντίνος Θανόπουλος, ελεύθερος επαγγελματίας. Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος αγρότης. Γεωργία Κωτσιοπούλου, αισθητικός.

Παναγιώτα Τζάθα, ιδιωτικός υπάλληλος. Ευδοκία Τζώρτζη, επισκέπτρια υγείας. Αλκιβιάδης Φρέσκας, πρόεδρος Κοινότητας Μελιγαλά - συνταξιούχος ΔΕΗ. Αντώνης Χιώτης, ελεύθερος επαγγελματίας.

- Δημοτική Ενότητα Οιχαλίας:

Αλέξανδρος Αλεξόπουλος, ελεύθερος επαγγελματίας. Θεόδωρος Αλεξόπουλος, επιχειρηματίας. Ιωάννης Αποστολόπουλος, αγρότης. Αικατερίνη Βουρνά, ιδιωτική υπάλληλος. Αργύρης Δημητρακόπουλος. Δημήτριος Ρουμελιώτης, επιχειρηματίας.

 

 

2) Με την παράταξη του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Αδαμόπουλου, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι θα είναι:

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού Χρήστος Βασιλόπουλος, Ευθύμιος Βεργής, Δημήτρης Καραμπούλας και Κώστας Ντονάς, Οι δημοτικοί σύμβουλοι που είχαν εκλεγεί με τον συνδυασμό της δημάρχου Γιάννης Αντωνόπουλος και Λεωνίδας Φίλος, οι οποίοι είχαν διατελέσει και αντιδήμαρχοι. Οι δημοτικοί σύμβουλοι Αλίκη Ρέβη και Ηλίας Σταυρόπουλος, που είχαν εκλεγεί με τον συνδυασμό του Γιάννη Παπαδόπουλου. Ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Δρούμπαλης, που είχε εκλεγεί με τον συνδυασμό του Σπύρου Αδαμόπουλου.

Οι νέοι υποψήφιοι που έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα:

- Δημοτική Ενότητα Ανδανίας:

Φωτεινή Αλεβίζου, ελεύθερη επαγγελματίας. Φώτης Ηλιόπουλος, οικονομολόγος. Ηλίας Μπαζιωτόπουλος, ιδιωτικός υπάλληλος. Δημήτρης Παναγιωτόπουλος (Κανταράς), ελεύθερος επαγγελματίας. Χρυσούλα (Χρύσα) Ταραντσοπούλου, γιατρός. Γιώργος Τσουκάλης, από τον χώρο της εστίασης.

- Δημοτική Ενότητα Δωρίου:

Νικόλαος Ανδρουτσόπουλος, ελεύθερος επαγγελματίας. Αμαλία Ανδρούτσου - Γιαννοπούλου, από τον χώρο της εστίασης - καφετέρια στον σταθμό τρένου στο Δώριο. Δημοσθένης Βλάχος, επαγγελματίας οδηγός - χειριστής μηχανημάτων δημοσίων έργων. Σοφία Ηλιοπούλου, υπάλληλος στον φορέα διαχείρισης απορριμμάτων (ΦΟΣΔΑ) Πελοποννήσου.  Δήμητρα Θεοχάρη, υπάλληλος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας - μέλος του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος. Ευανθία Κουμπαρούλη, γεωπόνος, κατάστημα με γεωργικά φάρμακα και εφόδια στο Κοπανάκι.

- Δημοτική Ενότητα Μελιγαλά:

Ιωάννης Μιντζάς, συνταξιούχος υπάλληλος ΙΚΑ. Ηλίας Μουρούσιας, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, επιχειρηματίας, διευθυντής Ακαδημιών ΠΑΕ Καλαμάτα. Σωτήρης Σταθόπουλος, οικονομολόγος και επιχειρηματίας, γιος του πρώην δημάρχου Οιχαλίας Αριστείδη. Σταύρος Τσουκαλάς, συνταξιούχος αστυνομικός.

- Δημοτική Ενότητα Οιχαλίας:

Μίμης Καρμπαλιώτης (Κόκκινος), ελεύθερος επαγγελματίας. Αναστάσιος Ρερές, επιχειρηματίας. Αντζελα Αλεβίζου - Ρουμελιώτη, ιδιωτική υπάλληλος. Γιάννης - Βαλάντης Τσακίρης,αγρότης.

 

3) Ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Κ. Ρεϊτζόπουλος μας επεσήμανε ότι στόχος της παράταξης είναι να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση, μια φωνή αγώνα που θα στηρίζει τα συμφέροντα των δημοτών. Εκλογικά θα επιδιώξει να ξεπεράσει τα ποσοστά του ΚΚΕ στον δήμο και να αναδείξει περισσότερους δημοτικούς συμβούλους. Η ανακοίνωση υποψηφίων συμβούλων θα γίνει σε επόμενο χρόνο.