Σάββατο, 22 Ιουλίου 2023 20:12

Ενταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας για την αποχέτευση Γαργαλιάνων

Ενταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας για την αποχέτευση Γαργαλιάνων

 

Εντάσεις προκάλεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας επιστολή του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Μεσσηνίας, σχετικά με το πρακτικό του διαγωνισμού «Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων, αγωγός μεταφοράς ακαθάρτων και αγωγός διάθεσης οικισμού Γαργαλιάνων».

Όπως τόνισε η δημοτική σύμβουλος Χάιδω Παναγιωτοπούλου, από τον Σύνδεσμο έχει σταλεί επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο, τον πρόεδρο του Δ.Σ., τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής και το δήμαρχο, η οποία ποτέ δεν έφτασε στους δημοτικούς συμβούλους και όπως είπε διαμαρτύρονται γιατί στο πρακτικό του διαγωνισμού δεν περιλήφθηκε η άποψή τους και οι παρατηρήσεις που είχε καταθέσει το μέλος τους.

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι αυτό είναι αλλοίωση πρακτικού που σημαίνει παράβαση καθήκοντος, αναφέροντας μάλιστα ότι δεν έχει συμπεριληφθεί η άποψη ότι ο διαγωνισμός είναι χειραγωγημένος. «Αυτό προσβάλλει βάναυσα τη διαφάνεια και εγείρει ερωτήματα, έχουμε το δικαίωμα να σκεφτούμε οτιδήποτε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παρεμβαίνοντας ο αντιδήμαρχος Αντώνης Βλάχος αναρωτήθηκε γιατί να δεχθούν την άποψη του ενός από τα 7 μέλη και όχι των υπολοίπων 6, με την κ. Παναγιωτοπούλου να σημειώνει πως το θέμα δεν είναι ποια άποψη θα δεχθούν αλλά γιατί δεν έχει συμπεριληφθεί αυτή.

Ο Γιάννης Αδρακτάς επεσήμανε ότι οι καταγγελίες του Συνδέσμου είναι σοβαρές και ο Σύνδεσμος θα κινηθεί νομικά.

Ο Παναγιώτης Τσαφαράς σημείωσε πως το γεγονός και μόνο ότι κανένας σύμβουλος δεν έλαβε την επιστολή είναι σοβαρό ζήτημα, όπως και το ότι δεν συμπεριλήφθηκαν  οι παρατηρήσεις.

Ζήτημα τέθηκε και για την πλατεία Γαργαλιάνων από τον Ευστάθιο Ανδρινόπουλο, που είπε πως «και μετά την απόφαση του ΣτΕ δεν έχουμε δει καμία αντίδραση από το δήμαρχο που είχε πει θα το αφαιρέσει». Ο κ. Βλάχος απάντησε ότι η απόφαση του ΣτΕ αφορά μόνο το ένα σκέλος, ενώ το άλλο θα βγει το Σεπτέμβριο. Πάντως ο κ. Ανδρινόπουλος επέμεινε επισημαίνοντας πως θα φέρουν το θέμα οι σύμβουλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακόμα το Δ.Σ. αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αναβολή της έγκρισης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου - Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας - Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης - Δήμου Τριφυλίας για το έργο «Δημιουργία και υποβολή φακέλου για την έκδοση άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου στον λιμένα Κυπαρισσίας Νομού Μεσσηνίας».

Η κ. Παναγιωτοπούλου τόνισε ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του πρ. προέδρου του Λιμενικού Ταμείου δεν έχει συγκροτηθεί νέα Λιμενική Επιτροπή, άρα δεν μπορεί να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση. Και χαρακτήρισε προεκλογική καπηλεία του νυν περιφερειάρχη και της δημοτικής αρχής του σχεδίου που έχει οραματιστεί ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου.

Σε παρέμβασή του ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Μπακούρος επεσήμανε πως «δεν μπορεί όλοι να λένε ότι έχει αλλάξει η Τριφυλία και εσείς να μην το βλέπετε» (απευθυνόμενος στις αντιπολιτεύσεις), τονίζοντας επίσης ότι η άποψη του εκπροσώπου των εργοληπτών θα έπρεπε να συμπεριληφθεί.