Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2023 16:44

Αύξηση στις τιμές στο πανηγύρι Κυπαρισσίας

Αύξηση στις τιμές στο πανηγύρι Κυπαρισσίας

 

Την αύξηση των τιμών κατά 15% για τις θέσεις της εμποροπανήγυρης Κυπαρισσίας αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Στριμπάκος πρότεινε «να ισχύσουν για τη μίσθωση των θέσεων στο χώρο της εμποροπανήγυρης Δ.Κ. Κυπαρισσίας για το έτος 2023 οι τιμές που ίσχυαν τα τελευταία έτη προσαυξημένες κατά 15% λόγω της μεγάλης ανόδου των τιμών ενέργειας».

Την αντίθεσή της εξέφρασε η δημοτική σύμβουλος Μαρία Πανουσιοπούλου επισημαίνοντας: «Δεν συμφωνώ με την αύξηση τιμών. Πρέπει να υποστηρίξουμε το πανηγύρι έτσι ώστε να έχει πληρότητα και ο δήμος την διαφορά αυτή μπορεί να την καλύψει τρέχοντας τις διαδικασίες είσπραξης άλλων εσόδων».

Τελικά η Οικονομική Επιτροπή κατά πλειοψηφία αποφάσισε προσαύξηση 15% και πιο συγκεκριμένα: Για τις θέσεις που βρίσκονται στα δύο οικοδομικά τετράγωνα της πλατείας Απόδημου Ελληνισμού και της πλατείας με το γκαζόν, καθώς και στο πεζοδρόμιο της οδού Κολοκοτρώνη, προτείνεται η τιμή των 83 ευρώ ανά τρέχον μέτρο. Για το πεζοδρόμιο της οδού Ναυαρίνου ανατολικά και δυτικά και της οδού Ελ. Βενιζέλου βόρεια και νότια, προτείνεται η τιμή των 83 ευρώ ανά τρέχον μέτρο. Για το πεζοδρόμιο της οδού Ευαγγελιστρίας ανατολικά και δυτικά, προτείνεται η τιμή των 72,50 ευρώ ανά τρέχον μέτρο. Για το πεζοδρόμιο επί των δρόμων, καθώς και σε θέση εντός πλατείας για τοποθέτηση ψησταριάς, προτείνεται η τιμή των 119 ευρώ ανά τρέχον μέτρο. Στις παραπάνω αναγραφόμενες τιμές έχει συμπεριληφθεί ΦΠΑ 24%.

 

Κ.Μπ.