Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2023 11:03

29 θέματα στο μεθαυριανό Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

29 θέματα στο μεθαυριανό  Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

 

Την τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας για την υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος ολοκληρωμένης δράσης με στόχο την εκτροπή 20% οργανικών απορριμμάτων, πρόκειται να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο της μεσσσηνιακής πρωτεύουσας μεθαύριο Τετάρτη 9 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, στην “αίθουσα δημάρχου Χρήστου Μαλαπάνη” στο Ιστορικό Δημαρχείο.

Μεταξύ 29 συνολικά θεμάτων, το Δ.Σ. αναμένεται να εγκρίνει:

Τον 1ο ανακεφαλαιωτικό πίνακα εργασιών και την 1η συμπληρωματική σύμβαση του έργου διαμόρφωσης χώρου για τη λειτουργία Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Τη χορήγηση οριακής προθεσμίας για την εκτέλεση του έργου ανάπλασης οδού Ναυαρίνου (Α’ φάση) από οδό Φαρών έως Ακρίτα.

Την παράταση προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών του έργου βελτίωσης δημοτικού φωτισμού σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους και συντήρηση εγκαταστάσεων.

Την παράταση προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών του έργου ανάπλασης δικτύου οδών και πεζοδρόμων στο Ιστορικό Κέντρο (οδοί Κολοκοτρώνη, Σφακτηρίας, Καπετάν Κρόμπα κλπ.) και αναβάθμιση υφιστάμενου παιδότοπου.

Την παράταση της χρονικής διάρκειας της σύμβασης παροχής υπηρεσίας συγκοινωνιακού έργου στο Δήμο Καλαμάτας.

Την τροποποίηση Ρυμοτομικού Σχεδίου Καλαμάτας στο Ο.Τ. 803, ως προς τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου για τις ανάγκες διέλευσης αγωγού ομβρίων.

Την αποδοχή ένταξης του δήμου στην πρωτοβουλία Intelligent Cities Challenge της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τα πρακτικά συνεδριάσεων της ειδικής επιτροπής αξιολόγησης αιτήσεων εγγραφών - επανεγγραφών παιδιών στους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Καλαμάτας.

Τον ορισμό συνοδών για την υποστήριξη νηπίων φιλοξενούμενων σε παιδικούς σταθμούς λόγω προβλημάτων υγείας.

Τη σύναψη σύμβασης χρησιδανείου για την παραχώρηση οχήματος της “Φάρι” στον δήμο για τις ανάγκες του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Την αποδοχή παραχώρησης χρήσης άνευ ανταλλάγματος στο Δήμο Καλαμάτας ακινήτου στο οποίο λειτουργούν το 10ο Δημοτικό Σχολείο και το 8ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας.

Τη μίσθωση του ακινήτου που στεγάζεται το Συμβούλιο της Κοινότητας Ασπροχώματος.

Τη μίσθωση ακινήτου (κτηρίου) στην Κοινότητα Αρφαρών, για την κάλυψη αναγκών του δήμου.

Την αναγκαιότητα μίσθωσης ακινήτου στην Κοινότητα Αρφαρών για δημιουργία χώρου στάθμευσης.