Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2023 17:24

Κατερίνα Τσιγκάνου (υποψήφια δήμαρχος Τριφυλίας): “Εικόνα εγκατάλειψης στις εργατικές κατοικίες”

Κατερίνα Τσιγκάνου (υποψήφια δήμαρχος Τριφυλίας): “Εικόνα εγκατάλειψης στις εργατικές κατοικίες”

 

Στην εικόνα που παρουσιάζουν τα δημοτικά κτήρια και οι κοινόχρηστοι χώροι στον οικισμό των εργατικών κατοικιών στην Κυπαρισσία αναφέρεται η υποψήφια δήμαρχος Τριφυλίας Κατερίνα Τσιγκάνου.

Χαρακτηριστικά σημειώνει: «Αυτή είναι η εικόνα που βλέπουν καθημερινά οι κάτοικοι στον κεντρικό δρόμο των εργατικών κατοικιών, στον οποίο είναι και το Κολυμβητήριο. Δίπλα στα δημοτικά κτήρια τα οποία έχουν παραχωρηθεί από τον ΟΕΚ στον δήμο για να τα χρησιμοποιεί και ως αντάλλαγμα να φροντίζει τους κοινόχρηστους χώρους του συνοικισμού. Ούτε τα κτήρια χρησιμοποιούνται, ούτε οι κοινόχρηστοι χώροι φροντίζονται. Αμφιβάλλω δε αν η δημοτική αρχή γνωρίζει καν την ύπαρξή τους! Πώς να εξηγηθεί η εικόνα τέτοιας εγκατάλειψης; (Σκαμμένα οδοστρώματα, σπασμένες κολόνες φωτισμού, ανοιχτά φρεάτια, σκουπίδια, μπάζα).

Η συνοικία των εργατικών κατοικιών έχει κτήρια με ωραία αρχιτεκτονική και ελεύθερους χώρους. Έχει γήπεδο, πλατεία και κοινόχρηστα κτήρια που μπορούν να στεγάσουν πολλές χρήσεις που λείπουν από την πόλη μας (γραφεία συλλόγων, αναψυκτήριο, χώρους καλλιτεχνικής δημιουργίας, στέκι νέων, κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών κ.λπ.). Στα κοινόχρηστα παρτέρια αντί για ξερόχορτα μπορούν να είναι λουλούδια και δέντρα και ο συνοικισμός αυτός που κατασκευάστηκε από τον ΟΕΚ με χρήματα από τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων να είναι στολίδι για όλη την πόλη της Κυπαρισσίας».