Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2023 20:54

Νέα έλλειψη απαρτίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

 

Ούτε την Τρίτη το βράδυ κατάφερε να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, καθώς υπήρχαν απουσίες από όλες τις παρατάξεις και δεν συγκέντρωσε απαρτία.

Έτσι προγραμματίζεται εκ νέου συνεδρίαση -τριπλή αυτή τη φορά, οι δύο εξ αναβολής και μία καινούργια- για το Σάββατο το απόγευμα.

Η πρώτη συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 7.30 μ.μ. και τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: Λειτουργία εμποροπανήγυρης οικισμού Αγρίλη Φιλιατρών του Δήμου Τριφυλίας έτους 2023 - Ορισμός πενταμελούς επιτροπής ελέγχου. Λειτουργία εμποροπανήγυρης Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας έτους 2023 - Ορισμός πενταμελούς επιτροπής ελέγχου. Έγκριση παράτασης εκτέλεσης του έργου «Φωτισμός Δημοτικού Σταδίου Φιλιατρών». Έγκριση της με αριθ.15/2023 απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ύδρευσης "Καπετάν Τέλλος Άγρας" με θέμα «3η τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος έτους 2023 του Συνδέσμου Ύδρευσης "Καπετάν Τέλλος Άγρας"». Έγκριση 2ης παράτασης εκτέλεσης  του έργου «Παρεμβάσεις σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Τριφυλίας για την προσαρμογή τους στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 99/2017». Κατανομή εγκριθεισών ωρών εργασίας για καθαρισμό σχολικών μονάδων σε θέσεις μερικής και πλήρους απασχόλησης  για το σχολικό έτος 2023-2024. Εκτίμηση ύψους δαπάνης από ιδίους πόρους του δήμου (για τις περιβάλλουσες ώρες των εγκριθεισών). Έγκριση για τη χορήγηση οριακής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή συνθετικού τάπητα στίβου (ταρτάν) στο Δημοτικό Στάδιο Φιλιατρών». Τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος έτους 2023. Σύνταξη τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού α’ και β’  τριμήνου έτους 2023. Έγκριση της με αριθ.25/2023 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας - Αλληλεγγύης - Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας με θέμα «Β’ τροποποίηση προϋπολογισμού οικονομικού  έτους 2023 του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας - Αλληλεγγύης - Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας.

Η δεύτερη συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 8 μ.μ. και τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής: Έγκριση - υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την εκτέλεση του 3ου υποέργου με τίτλο «Δαπάνη αρχαιολογικής επίβλεψης του έργου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας» που υλοποιείται με τη μέθοδο της αρχαιολογικής αυτεπιστασίας, στο πλαίσιο του ενταγμένου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έργου με τίτλο «Αντικατάσταση δικτύου υδραγωγείου του Συνδέσμου Ύδρευσης "Καπετάν Τέλλος Άγρας"». Έγκριση της αριθ.2/2023 απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με θέμα «Άρση ή επανεπιβολή ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης οικοπέδου ευρισκόμενου στη Β’ ζώνη στη συμβολή των οδών Κοντοσθένους και Παλληκαρίδη (συνοικία Άγιοι Πάντες) της Δ.Κ. Γαργαλιάνων Δ.Ε. Γαργαλιάνων Δήμου Τριφυλίας». Έγκριση 4ου ΑΠΕ του έργου «Ανάπλαση οδών και πεζοδρόμων (Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Τριφυλίας)».

Η τρίτη συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 8.30 μ.μ. με τα εξής θέματα: Ετήσιος προγραμματισμός ανθρώπινου δυναμικού δημόσιας διοίκησης έτους 2024 (μόνιμο προσωπικό και έκτακτο προσωπικό). Έγκριση της αριθ.123/2023 ΑΔΣ της ΔΕΥΑΤ με θέμα «Παραχώρηση χώρου για την  εγκατάσταση προκατασκευασμένης μεταλλικής δεξαμενής στη Δ.Ε. Αετού (περιοχή οικισμού Πατσουρέικα). Έγκριση της αριθ.123/2023 ΑΔΣ της ΔΕΥΑΤ με θέμα «Παραχώρηση χώρου υπάρχοντος αντλιοστασίου με δεξαμενή στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων. Τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας οικονομικού έτους 2023.

Κ.Μπ.