Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2023 08:32

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Εγκρίθηκε η… μισή ανάπλαση της Κολοκοτρώνη

 

Τη μισή ανάπλαση της οδού Κολοκοτρώνη στο κέντρο της Καλαμάτας, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα.

Ειδικότερα, το Συμβούλιο ενέκρινε την 6η παράταση για την ολοκλήρωση του έργου, κατά 93 ημέρες σε σχέση με την προηγούμενη, δηλαδή μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, 2 χρόνια και 1,5 μήνα(!!) μετά τη συμβατική προθεσμία υλοποίησης του έργου.

Σύμφωνα με την απόφαση, το έργο της ανάπλασης δεν θα φθάσει έως το ναό του Αγίου Νικολάου, όπως προβλεπόταν με την υφιστάμενη εργολαβία, αλλά θα σταματήσει στην οδό Αναγνωσταρά.

Στην εισήγησή της η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών ανέφερε ότι έλαβε υπόψη της: “α) την επιστολή της εταιρείας sidelight (επιβεβαίωσης χρόνου παράδοσης των φωτιστικών σωμάτων) που αναφέρει ότι τα φωτιστικά θα παραδοθούν στις 29.08.2023. β) τον χρόνο τοποθέτησης και τις δοκιμές λειτουργίας των Η/Μ δικτύων. γ) την ανάγκη σύνταξης και έγκρισης ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών (τακτοποιητικού) σύμφωνα με την εκτέλεση και τις ανάγκες ολοκλήρωσης του έργου”.

Επίσης, επεσήμανε ότι όσον αφορά την πορεία εκτέλεσης του έργου, “μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί και αναπλαστεί: Οι οδοί Καπετάν Κρόμπα, Πολυβίου, Αναπλιώτη και Σφακτηρίας. Η οδός Κολοκοτρώνη από οδό Νέδοντος έως Αναγνωσταρά. Και υπολείπονται: Τα φωτιστικά σώματα στις ανωτέρω οδούς, όπως και ο αστικός εξοπλισμός. Ποσοστό υλοποίησης 80%”.

Οι παρατάξεις της μειοψηφίας ψήφισαν λευκό, ενώ σε ερώτηση του επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλη Τζαμουράνη αν υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί στο έργο, όπως επικαλείται ο ανάδοχος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης απάντησε ότι “έχουν σταλεί στην Αθήνα   και πληρώνονται οι λογαριασμοί. Αν έχουν πάρει άδεια στην Αθήνα…, η υπηρεσία τους έχει στείλει”.

Το έργο ανάπλασης δικτύου οδών και πεζοδρόμων στο Ιστορικό Κέντρο (οδοί Κολοκοτρώνη, Σφακτηρίας, Καπετάν Κρόμπα κλπ.) και αναβάθμισης υφιστάμενου παιδότοπου, προϋπολογισμού 644.000 ευρώ, υλοποιείται με έκπτωση 43,84% με ανάδοχο την εταιρεία “Ικτίνος”, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Η συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσής του ήταν 180 ημέρες, έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2021(!!).

Γ.Σ.