Σάββατο, 19 Αυγούστου 2023 20:28

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Προεκλογικές αντιπαραθέσεις για τη χάραξη του Καλαμάτα – Ριζόμυλος

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Προεκλογικές αντιπαραθέσεις για τη χάραξη του Καλαμάτα – Ριζόμυλος

 

Με κατηγορίες εκατέρωθεν για το θέμα της χάραξης του δρόμου Καλαμάτα-Ριζόμυλος εξελίχθηκε η συζήτηση που ξεκίνησαν θιγόμενοι πολίτες κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης της περασμένης Πέμπτης.

Η παρέμβαση δύο ιδιοκτητών από την Ανάληψη, που ο δρόμος παίρνει μέρος από τα ακίνητά τους, τροφοδότησε την προεκλογική αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου και του δημοτικού συμβούλου και υποψηφίου δημάρχου Γιώργου Τσώνη. Ο τελευταίος μάλιστα έκανε λόγο για “ψέματα και τερτίπια” της δημοτικής αρχής σε ό,τι αφορά τη χάραξη του δρόμου και… προειδοποίησε πως “το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και το τέλος που έρχεται θα είναι σκληρό…”.

Λίγο νωρίτερα ο Γιώργος Αθανασόπουλος παίρνοντας το λόγο απάντησε στους πολίτες ότι έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται, και πως το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ήδη γνωμοδοτήσει και ζητήσει τη διόρθωση της χάραξης σε 11 σημεία, ανάμεσα στα οποία είναι και η Ανάληψη.  

Παράλληλα, προκάλεσε τους διαμαρτυρόμενους ιδιοκτήτες να αναζητήσουν ποιοι δεν ψήφισαν την διορθωτική πρόταση, αποδεχόμενοι την μελέτη όπως παρουσιάστηκε (σ.σ. ο δήμαρχος εννοούσε την προηγούμενη δημοτική αρχή Τσώνη).   

Ακόμη, διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι είναι σε επικοινωνία με τον αρμόδιο διευθυντή του υπουργείου Υποδομών και τους προσκάλεσε να πάνε μαζί στο ραντεβού που έχει κλειστεί τον προσεχή Σεπτέμβριο, προκειμένου να δοθεί “μια δίκαιη λύση” στο θέμα. 

Παρέμβαση έκανε και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λάσκαρης και εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό του Γ. Τσώνη, κατηγορώντας το δήμαρχο ότι διχάζει το Δημοτικό Συμβούλιο εξαγγέλλοντας προσεχείς επισκέψεις στο υπουργείο το Σεπτέμβριο. 

Σε ανταπάντησή του ο Γιώργος Αθανασόπουλος μίλησε για “υποκρισία από αυτούς που πετάνε τις ασπίδες και τρέχουν, για να έχουν να λένε κάτι μετά…”. 

Ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Καρύδης, εκπροσωπώντας τη μείζονα μειοψηφία, έδωσε δίκιο στους δύο θιγόμενους πολίτες, αλλά τόνισε πως το ζητούμενο είναι η κατασκευή ενός ασφαλούς δρόμου. Και πρόσθεσε πως πρέπει να υπάρξει κοινό μέτωπο για να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή λύση. 

Το λόγο πήρε και ο αντιδήμαρχος Κώστας Ρούτσης, ο οποίος απευθυνόμενος στον Γιώργο Τσώνη του είπε πως κοροϊδεύει το Σώμα και τον χαρακτήρισε “αρχιτέκτονα του σχεδιασμού του δρόμου”, μαζί με την τότε ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, τον Χρήστο Σπίρτζη και τον Γιώργο Δέδε. 

Ν.Κ.