Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023 12:45

Τριφυλία: Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Ηλίας Π. Γιαννόπουλος

Την απόσυρσή του από τη μάχη της διεκδίκησης του Δήμου Τριφυλίας ανακοίνωσε σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δικηγόρος Ηλίας Π. Γιαννόπουλος.

Ο κ. Γιαννόπουλος είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για δήμαρχος Τριφυλίας την 1η Αυγούστου και με τη σημερινή ανακοίνωση εξηγεί όλα όσα έγιναν αυτό το διάστημα και τι τον ώθησε να μην διεκδικήσει τελικά τα ηνία του Δήμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

"3,5 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕΤΑ

Φίλες και φίλοι,

Τριφύλιες και Τριφύλιοι,

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για το συναρπαστικό αυτό ταξίδι των 3,5 εβδομάδων από την 1-8-23 που δήλωσα παρών ως υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας μέχρι σήμερα 24-8-23.

Πήγα σε πολλά σημεία του Δήμου μας.

Συναντήθηκα με πολλές και πολλούς από εσάς. Είτε με θεσμικό ρόλο, είτε στα πλαίσια μιας χαλαρής συζήτησης.

ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ:

-Φτιάξαμε μια παράταξη με συμπολίτισσες και συμπολίτες Τριφυλιους που αγαπούν αληθινά αυτό τον τόπο, που έχουν όραμα γι' αυτόν, πιστεύουν σ' αυτόν, επιλέγουν να ζούν σ' αυτόν με τα παιδιά τους, θέλουν να δουν τη ζωή τους βελτιωμένη με ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά, με απασχόληση, με ευκαιρίες, με επιχειρηματικότητα, με προοπτική.
-Έχει επωνυμία και έμβλημα.
-Έχει σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
-Έχει πάνω από 200 άτομα σε όλο το Δήμο σχεδόν καθημερινούς συνομιλητές, ο πυρήνας των συνεργατών μου και τα "προκαταστατικα ιδρυτικά" μέλη της. 60 απ' αυτά αποδέχθηκαν να είναι υποψήφιες και υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια μας, κάτι για το οποίο θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλως ιδιαιτέρως.
-Έχει ήδη εντυπωσιακά πάρα πολλούς φίλους, οι οποίοι σε ένα μεγάλο ποσοστό καθημερινά αλληλεπιδρούν, σχολιάζουν, επικροτούν, προτείνουν και παρεμβαίνουν ηλεκτρονικά.
-Κάναμε πράξη τον ανοιχτό δημόσιο διάλογο σε όλη την επικράτεια του Δήμου Τριφυλίας και για όλα τα μεγάλα θέματα που τον απασχολούν.
-Καταθέσαμε σε πολύ λίγο χρόνο συγκεκριμένες προτάσεις άμεσα υλοποιήσιμες.
-Σκεφτήκαμε συλλογικά, δημοκρατικά και σε πραγματικά διαδραστική διαδικασία με τους πολίτες της Τριφυλίας για το επόμενο βήμα αυτής της προσπάθειας κατά το άμεσο μέλλον και καταλήξαμε στο ότι τέλος του 2023 η αρχές του 2024 θα πραγματοποιηθεί ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για τη σύσταση ενός σύγχρονου Αυτοδιοικητικού ΦΟΡΕΑ με ρόλο παρεμβατικό στα δημοτικά πράγματα της Τριφυλίας και που θα διεκδικήσει τα ηνία του Δήμου μας στις εκλογές του έτους 2028.
-Καταφεραμε να φτιάξουμε ένα think tank.
-Πολλοί Τριφυλιοι σε θέσεις κλειδιά στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα συμμετέχουν ενεργά στην όλη προσπάθεια.
-Άμεσα θα λειτουργήσουν και οι άλλες σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και Ιστότοπος.
-ΗΡΘΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ.
-ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ.
-Κινούμαστε με ήθος, αξιοπρέπεια και πολιτικό πολιτισμό, παρά τα όσα πικροχολα ακούστηκαν, σεβόμενοι απόλυτα πως πολλές γνωστές και φιλικές οικογένειες είχαν μέλη τους που συμμετείχαν ήδη σε άλλες παρατάξεις.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ:

-Να καταρτίσουμε συνδυασμό και να κατέβουμε στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη 2023.
-Η προθεσμία υποβολής συνδυασμού στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας εκπνέει στις 31-8-23, ενώ 7 ημέρες πριν βρισκόμαστε στους μισούς υποψηφίους (60 άτομα), γεγονός που δεν αφήνει ρεαλιστικά περιθώρια αισιοδοξίας για κάθοδο σ' αυτές τις εκλογές με το πρόβλημα να εστιάζεται περισσότερο στις Κοινότητες και στον απαραίτητο αριθμό υποψηφίων.
-Είχαμε επίγνωση του ασφυκτικου χρονοδιαγράμματος και της ελλείψεως χρόνου.
-Τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά σήμερα αν είχαμε ξεκινήσει λίγους μήνες πριν την προσπάθεια αυτή.
-Δεν καταφέραμε να βρεθούμε παντού στην επικράτεια του Δήμου Τριφυλίας και να συνομιλήσουμε με όλες και όλους εσάς.
Ωστόσο κάτι τέτοιο θα συμβεί στο άμεσο μέλλον οργανωμένα και αποτελεσματικά.
Ως προς τις επερχόμενες εκλογές ξεκαθαρίζουμε πως δεν θα συνεργαστούμε, ούτε θα υποστηρίξουμε καμία από τις 4 παρατάξεις για τον απλό λόγο ότι δεν μας εκφράζουν.
Βεβαίως κάποια ικανά πρόσωπα υπάρχουν ως υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι στις παρατάξεις αυτές τουλάχιστον οι πολίτες ας τους επιλέξουν.

ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ... ΗΛΘΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝΕ...

Τριφυλία ΜΑΖΙ για τον τόπο μας...
Ανοιχτός δημόσιος διάλογος παντού...
Συμμετοχή παντού...
Ξανά σας ευχαριστώ ειλικρινά.

Ηλίας Π. Γιαννόπουλος
Δικηγόρος Αθηνών
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης
ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ".